Badminton

- Det var en fuldstændig vanvittig oplevelse, siger dansk VM-helt

Rasmus Gemke var jublende lykkelig efter sejren i den femte og afgørende kamp i torsdagens VM-kvartfinale.

Det så sort ud undervejs, men Danmark åd sig tilbage i torsdagens VM-kvartfinale mod Sydkorea ved Thomas Cup i Thailand.

Og i den femte og afgørende kamp viste Rasmus Gemke koldblodighed og kørte en samlet 3-2-sejr i hus med en sejr i to sæt.

- Det var en fuldstændig vanvittig oplevelse at komme ind og skulle afgøre det hele foran gutterne, sagde Rasmus Gemke til TV 2 SPORT efter kampen og fortsatte:

- Det er en mærkelig følelse. Jeg er lidt tom. Der røg en masse adrenalin ud til sidst. Jeg er helt rundt på gulvet.

Danmark var i den grad på vej ud af VM undervejs i torsdagens kvartfinale, efter Anders Antonsen overraskende tabte sin herresingle kamp.

Men den danske herresouble med Frederik Søgaard og Anders Skaarup Rasmussen leverede et stort comeback, vandt deres kamp og sendte holdkampen på 2-2 i kampe. Og så var det altså op til Gemke i den afgørende kamp.

Måtte arbejde sig ind i kampen

Rasmus Gemke gik hele eftermiddagen og ventede på at skulle i kamp. Måske, måske ikke.

Og da Danmark var bugud 1-2 i kampe - og herredoublen havde tabt første sæt i kamp fire - så havde selv Gemke svært ved at tro på, at han overhovedet ville nå at komme i kamp, inden Sydkorea havde taget sejren.

- Det går jo fra, at jeg tror, jeg ikke skal ind og spille – og så til at jeg skal op i fuldt gear lynhurtigt. Så jeg fik en hård start, men arbejdede mig ind i det, siger Rasmus Gemke.

Med sejren i kvartfinalen er Danmark nu klar til VM-semifinalen fredag eftermiddag, hvor Indien er modstanderen.

- Jeg tror, at de hold, der står tilbage i en semifinale, alle er gode hold. Så det bliver helt sikkert nogle spændende opgør, siger Gemke.

Semifinalen mellem Danmark og Indien kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fredag fra kl. 13.00.