Axelsen havde nærmest opgivet håbet, da hans net fejlede

Viktor Axelsen missede de mest nervepirrende minutter, da Danmark kæmpede for en semifinale ved Thomas Cup, VM for hold.

Viktor Axelsen lå på sit hotelværelse og var tæt på selv at slukke, da hans mobile netværk pludseligt fejlede.

På det mest dramatiske tidspunkt af alle i Danmarks kvartfinale mod Sydkorea ved Thomas Cup, VM i badminton for hold.

Herredoublen Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard var bagud i slutningen af andet sæt og havde også tabt det første. Det danske hold var derfor på randen af exit.

Men Skaarup og Søgaard overlevede to matchbolde imod sig og udlignede til 20-20. De udlignede også til 21-21 og og endte faktisk med at vinde sættet og holde den danske drøm om en semifinale i live.

Et utroligt drama som Viktor Axelsen ufrivilligt gik glip af.

- Jeg havde nærmest smidt ørepropperne i og gjort mig klar til at sove. Men da jeg så tændte igen, var vi foran 7-1 eller sådan noget i tredje sæt, så det var fuldstændig vanvittigt. Fantastisk fight af gutterne, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Dansk fight gav Axelsen mere power

Axelsen selv var også udfordret mod sin sydkoreanske modstander, men endte med at vinde sin kamp i tre sæt.

Det er helt unikt, og jeg håber virkelig, at vi får lov til at opleve det igen

Viktor Axelsen

Nøjagtigt som Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard gjorde efter deres storslåede comeback, og da Rasmus Gemke vandt den femte og afgørende kamp i holdkampen, løb Danmark med billetten til semifinalen.

I semifinalen mod Indien fredag bragte Viktor Axelsen Danmark foran 1-0.

Verdens nummer ni, Lakshya Sen, blev sænket i to sæt med cifrene 21-13, 21-13, og efterfølgende var den danske verdensetter ikke i tvivl om, at det danske comeback i kvartfinalen havde gjort noget ved ham.

- Det gav bare endnu mere power og momentum til kampen i dag (mod Lakshya Sen, red.), og nu er jeg sikker på, at gutterne går ind og brænder den 100 procent af, siger Axelsen om de resterende kampe mod inderne.

Drømmer om en ny finale

Han drømmer selvsagt om endnu en Thomas Cup-finale.

- Jeg vægter selvfølgelig OL højere, men Thomas Cup er lige efter. Det er helt unikt, og jeg håber virkelig, at vi får lov til at opleve det igen på søndag, siger Viktor Axelsen.

Axelsen var med i Kina i 2016, da Danmark vandt Thomas Cup for første og hidtil eneste gang.

Det skete med en finalesejr over Indonesien, der også kan blive modstanderen i finalen søndag, hvis Danmark formår at slå Indien, og Indonesien slår Japan.