Badminton

Danmark misser VM-finalen efter stort drama

Danmark missede VM-finalen efter et samlet 2-3-nederlag mod Indien i semifinalen ved Thomas Cup.

De danske badmintonherrer er ude af VM for hold i Bangkok i Thailand.

Det står klart, efter danskerne fredag eftermiddag og aften tabte en dramatisk og tæt semifinale mod Indien med samlet 2-3 i kampe i en serie, hvor der blev spillet bedst af fem kampe.

Dermed må Danmark nøjes med en VM-bronzemedalje, som danskerne allerede var sikret inden kampen mod Indien, da der ikke spilles bronzekamp ved Thomas Cup. Det er den ottende VM-bronzemedalje til samlingen for de danske Thomas Cup-herrer.

Det var danske Rasmus Gemke, der tabte den femte og afgørende kamp til indiske Prannoy, der vandt i tre sæt. Indien skal i nationens første VM-finale møde Indonesien.

Viktor Axelsen havde i semifinalens første kamp ingen problemer med at bringe Danmark foran 1-0, da han sikkert slog Lakshya Sen i to sæt med cifrene 21-13 og 21-13.

Men i kamp nummer to udlignede Indien dog til 1-1 i kampe efter en lang, tæt og nervepirrende herredoublekamp. Og med Anders Antonsens nederlag i kamp tre var Danmark under stort pres, men den anden danske herredouble udlignede til 2-2 i den efterfølgende kamp og tvang serien ud i en femte og afgørende kamp. Og her tabte Rasmus Gemke altså i tre sæt til Prannoy.

Herunder kan du få overblikket over alle kampene i den dramatiske semifinale:

1. Herresingle: Lakshya Sen 0-2 Viktor Axelsen

 • 1. sæt: 13-21
 • 2. sæt: 13-21
Viktor Axelsen tog hul på VM-semifinalen mod Indien med en sikker sejr. Video: Caroline Tarrasson

I torsdagens kvartfinale havde Viktor Axelsen store problemer med at finde niveauet og overskuddet. Sådan var det dog ikke i semifinalen fredag.

For her gav Axelsen Danmark en perfekt begyndelse på holdkampen mod Indien, da verdens bedste badmintonspiller ganske enkelt ikke gav den indiske modstander en reel chance. Fra starten af kampen satte Axelsen sig på begivenhederne, og danskeren dominerede i alle facetter af spillet mod Lakshya Sen, der er nummer ni på verdensranglisten.

Første sæt blev en ulige affære, som Axelsen vandt sikkert med 21-13.

Andet sæt så fra begyndelsen ud til at blive mere jævnbyrdigt. Men efter en tæt start fandt den danske verdensstjerne nogle slag frem, som inderen ganske enkelt ikke havde mulighed for at reagere på. Axelsen viste storspil og tog en afgørende føring ved 10-4. Og herefter blev Sen kørt rundt i manegen af danskeren, der sikkert vandt 21-13.

1. Herredouble: Satwiksairaj Ranki & Shirag Shetty 2-1 Kim Astrup & Mathias Christiansen

Astrup og Christiansen pressede modstanderne til det yderste, men inderne viste sig til sidst stærkest og hev en sejr hjem. Video: Caroline Tarrasson
 • 1. sæt: 21-18
 • 2. sæt: 21-23
 • 3. sæt: 22-20

Så var det den første danske herredouble med Astrup og Christiansen, der skulle i aktion. Og det blev endnu en god oplevelse for danske badminton. Sådan nogenlunde da.

For danskerne spillede et flot første sæt mod de indiske favoritter, og Astrup og Christiansen pressede modstanderne til det yderste. Men da det hele skulle afgøres, manglede skarpheden. Den havde inderne, og således endte første sæt på indiske hænder med cifrene 21-18.

Det fine danske spil fortsatte i andet sæt, der blev endnu tættere end det første. Ja, faktisk kunne det ikke blive tættere, da sættet pludselig havde stillingen 20-20. Dramaet fortsatte med stillingen 21-21, hvorefter danskerne satte trumf på og sikrede sig sætsejren på 23-21 med et par kyniske slag.

Så skulle det hele afgøres i tredje sæt. Og igen blev det tæt. For selvom Astrup og Christiansenfra begyndelsen havde Ranki og Shetty nede i sækken, så formøblede danskerne en føring på fem point og lukkede inderne ind i kampen igen. Og så var stillingen pludselig 11-11.

Herfra fulgtes de to doubler ad, til stillingen igen endte med at være 20-20. Men denne gang viste inderne sig til sidst stærkest og trak sejren i hus og udlignede til 1-1 i holdkampen.

2. Herresingle: Srikanth Kidambi 2-1 Anders Antonsen

Antonsen og indiske Kidambi skulle ud i tredje sæt, som inderen vandt og bragte Indien foran med 2-1 i kampe. Video: Caroline Tarrasson
 • 1. sæt: 21-18
 • 2. sæt: 12-21
 • 3. sæt: 21-15

Så var det Anders Antonsens tur til at indtage halgulvet mod Indiens Srikanth Kidambi. Antonsen har været skidt spillende ved Thomas Cup indtil nu, så det var umuligt at spå om, hvordan danskeren ville komme ud til fredagens kamp. Men Antonsen gjorde tvivlen til skamme og kom ud og viste fint niveau. Det gjorde Kidambi dog også, så første sæt blev – igen – en tæt affære, der endte med indisk sejr på 21-18.

I andet sæt var Antonsen bedre end Kidambi i de fleste facetter af spillet. Danskeren havde overskud og bragte sig hurtigt komfortabelt i front med fem point. Og den føring holdt Antonsen fast ved og vandt sættet med 21-12.

Så skulle kampen afgøres i et tredje sæt, der begyndte lige så tæt som de to foregående. Men pludselig gik det hele galt for Anders Antonsen, der begyndte at lave fejl på stribe og kom bagud med syv point. Og på trods af et fint comeback fik Antonsen aldrig indhentet den føring. Kidambi vandt tredje sæt og bragte Indien foran med 2-1 i kampe.

- Jeg ville sindssygt gerne have vundet den her og kommet tilbage fra de to foregående kampe. Og jeg havde muligheden. Jeg spillede godt. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, men jeg mødte en rigtig god og formstærk spiller, så det var bare lige akkurat ikke nok, desværre, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

2. Herredouble: Krishna Garaga & Vishnuvardhan Goud Panjala 0-2 Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard

Frederik Søgaard og Anders Skaarup Rasmussen vandt sikkert i den fjerde VM-semifinale-kamp og sikrede Danmark en femte og afgørende kamp. Video: TV 2 Sport
 • 1. sæt: 14-21
 • 2. sæt: 13-21

Så var der pres på den danske herredouble med Frederik Søgaard og Anders Skaarup Rasmussen. Og det pres kunne danskerne godt stå for i kampens indledning, hvor de rød-hvide bragte sig foran 12-7. Og danskerne vandt sikkert første sæt med 21-14.

Den danske dominans fortsatte i andet sæt, hvor Søgaard og Skaarup havde overhånden og det ekstra overskud.

Frederik Søgaard og Anders Skaarup Rasmussen vandt andet sæt og udlignede dermed til 2-2 i kampe i semifinalen.

3. Herresingle: H. S. Prannoy 2-1 Rasmus Gemke

Det stod ellers uafgjort, 2-2, mellem Danmark og Indien, så presset hvilede på Rasmus Gemke. Desværre kunne han ikke holde distancen og tabte i tre sæt til Prannoy. Video: Caroline Tarrasson
 • 1. sæt: 13-21
 • 2. sæt: 21-9
 • 3. sæt: 21-12

Og så var det hele – for anden dag i træk – op til Danmarks tredjesingle i den femte og afgørende kamp. Og for anden dag i træk viste Rasmus Gemke højt niveau og kølige nerver.

Danskeren bragte sig hurtigt foran med både 4-2, 7-3 og senere 11-5. Og da Prannoy midt i første sæt gled og måtte en tur i gulvet, måtte kampen kortvarigt afbrydes, da inderen skulle modtage behandling.

Kampen kom dog i gang igen, og Gemke sikrede sig første sæt.

I andet sæt var historien helt anderledes. Prannoy fandt sit topniveau frem og bragte sig hurtigt foran 4-0, og senere blev det også 11-1. Inderen spillede fejlfrit og satte Gemke til vægs. Ganske enkelt. Prannoy vandt andet sæt med cifrene 21-9.

I tredje sæt fik Rasmus Gemke igen en skidt start og kom hurtigt bagud 0-4. Prannoy fortsatte det gode spil, hvor han rent teknisk var overlegen i de fleste dueller.

Og Prannoy holdt stilen gennem hele sættet og sikrede sig det tredje og afgørende sæt – og sendte dermed Indien i VM-finalen for første gang i historien.