- Det gør rigtig ondt, siger Gemke

For tredje gang i træk misser de danske badmintonherrer finalen ved Thomas Cup, VM for hold.

Rasmus Gemke sikrede Danmark en VM-semifinale, men han kunne ikke gentage kunststykket, da det fredag gjaldt en plads i finalen.

Den danske herresingle, der er nummer 13 på verdensranglisten, tabte i tre sæt, 21-13, 9-21, 12-21, til H. S. Prannoy, og dermed tabte Danmark semifinalen til Indien 2-3.

- Det er svært at sætte ord på, hvor frustrerende det er lige nu. Det gør bare rigtig ondt at have tabt den afgørende kamp, siger Rasmus Gemke til TV 2 SPORT.

- Det var fuldstændig vanvittigt derinde. Jeg ville så gerne have sikret den her sejr til gutterne og holdet og alle bag det her hold. Så følelsesmæssigt er det meget hårdt lige nu at have tabt den her.

"Gør ekstra ondt, når man kæmper for Danmark"

Frem til Gemkes kamp mod Prannoy, der er nummer 23 i verden, var semifinalen mod Indien en tro kopi af Danmarks kvartfinale mod Sydkorea.

Viktor Axelsen lagde fra land med en sejr, inden danskerne løb ind i to nederlag i træk. Først til herredoublen Kim Astrup/Mathias Christiansen og efterfølgende til Anders Antonsen.

Anders Skaarup Rasmussen/Frederik Søgaard i 2. herredouble sørgede for en afgørende kamp fem, men mod Indien måtte Gemke altså forlade banen som taber.

- Når man kæmper for Danmark, gør det bare ekstra ondt at tabe den her. Jeg kan faktisk ikke engang sætte ord på det i forhold til det individuelle. Det er helt, helt specielt at skulle kæmpe for Danmark i den her afgørende kamp, og hvor det er så intenst, siger Gemke.

Bronzemedalje nummer otte

Danmark får nu bronzemedaljer ved Thomas Cup for tredje gang i træk - ottende gang i alt - mens Indien står i en Thomas Cup-finale for første gang. Her venter Indonesien søndag. Se med på TV 2 SPORT fra klokken 08.00.

I 2016 vandt Danmark Thomas Cup for første og hidtil eneste gang.