Badminton

VM-danskere opildnede til at genskabe ikonisk jubel - dansk stjerne nægtede

Anders Skaarup ville ikke lave sin ikoniske jubelscene torsdag, selvom hans holdkammerater i den grad opildnede ham til at gøre det.

Dramaet på banen var fantastisk, men det, der skete uden for banen, var nærmest endnu bedre.

Det danske VM-hold for herrer var presset til en sejr i fjerde kamp mod Sydkorea torsdag aften, hvis de skulle videre til VM-semifinalen.

Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard var i ilden og havde tabt første sæt. Andet sæt blev vundet, og derfor skulle kamp fire afgøres i tredje sæt.

Der var simpelthen så meget postyr sidst

Ander Skaarup om, hvorfor han ikke genskabte jubelscenen

Det holdt hårdt, men den danske double vandt en tæt duel mod Sol Gyu Choi og Won Ho Kim. Sejren udløste store jubelscener inde på banen, hvor danskerne slet ikke kunne skjule glæden. Se bare videoen øverst i artiklen, hvor de to danskere bryder ud i jubel.

På sidelinjen stod store dele af den danske delegation og fulgte nøje med i kampen, og deres reaktion, da sejren var en realitet, var lige til historiebøgerne.

Jublen var ekstatisk, men Anders Antonsen og Kim Astrup tænkte også lynhurtigt. De begyndte nemlig at opildne Anders Skaarup til at lave sin ikoniske jubelscene, han har gjort brug af to gange tidligere.

Anders Antonsen og Kim Astrup ville have Anders Skaaup til at genskabe en jubelscene efter kvartfinalesejren torsdag aften. Video: Nicolai Dvinge

En jubelscene, hvor Skaarup tager fat i begge ender af ketsjeren og smadrer den ned i sit ene lår for at knække den midtover.

I torsdagens sejr lavede Skaarup dog ikke den berømte jubel, selvom han i den grad blev mindet om det af holdkammeraterne. Og det var ganske velovervejet.

- Vi jokede lidt med det inden på banen, men der var en masse ballade sidst. Den kommer ikke frem igen, men det sjove omkring den lever stadig, siger han til TV 2 SPORT.

De opildner dig til at lave den, men du kunne ikke få dig selv til at gøre det?

- Det plejer jo kun at være i semifinalen, det er sket, og det skal ikke blive en vane, men jeg tror ikke, den kommer frem i dag (fredag, red.). Det gør den ikke. Det kan jeg næsten love dig. Der var simpelthen så meget postyr sidst. Ellers skal jeg lige have et opkald fra en, der siger, det er okay, men nu er fokus på kampene i dag. Der er ikke nogen, der bruger tid på at forberede en jubelscene, siger en smilende Anders Skaarup.

Jeg får næsten kuldegysninger bare af at se gutterne gå så meget amok

Anders Skaarup om truppens jubel

Hvis man ser godt efter i herrernes jubelscene inde på banen, ser man også Skaarups makker, Frederik Søgaard, der opildner til at genskabe jubelscenen. Alligevel var det ikke nok til at få Skaarup til at gøre det.

Ikonisk jubelscene

Både i 2016 og 2018 var Anders Skaarup også med ved Thomas Cup, hvor han begge gange bidrog med en sejr i herredouble.

Første gang, Skaarup lavede jubelscenen, var i 2016, hvor ham og Kim Astrup udlignede til 2-2 i semifinalen:

Kim Astrup og Anders Skaarup vinder fjerde kamp i VM-semifinalen mod Malaysia, Koh/Tan, og udligner til 2-2.

Og to år senere, ved samme turnering, fandt Skaarup så jubelscenen frem igen:

Efter episoden i 2018 skabte det dog en masse postyr hos hans daværende sponsor, Yonex, hvordan han “behandlede sit udstyr”, og Skaarup måtte til tasterne med en dybfølt undskyldning på de sociale medier.

Anders Skaarup gjorde derfor nok klogt i ikke at bide på krogen torsdag aften, men han var dog utrolig glad for opbakningen fra den danske lejr.

- Det er rigtig dejligt at se. Det er den energi, vi skal bruge. Jeg får næsten kuldegysninger bare af at se gutterne gå så meget amok. Kæmpe god lir, men det er også nødvendigt.

Fredag står den på VM-semifinale for de danske herrer, og her venter Indien klokken 13. Se det hele på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.