Badminton

Landstræner fortryder intet efter VM-exit

Jakob Høi var skuffet efter semifinalenederlaget til Indien i Thomas Cup.

Den danske badmintonlandstræner Jakob Høi var fredag aften en skuffet mand, da drømmen om VM-guld til de danske badmintonherrer sluttede fredag.

Et nederlag på 2-3 til Indien blev punktum i semifinalen, og derfor kan de danske spillere rejser hjem med den mindst flatterende form for metal. Bronze.

For Jakob Høi er der da heller ingen tvivl om, at det ville have klædt den danske delegation med et bundt gyldne medaljer.

- Vi er trætte af det, og vi er kede af det. Vi har været i drømmeland, og når man er det, og det så brister, så er det svært at komme op igen.

- Respekt til drengene på og uden for banen, men vi er ikke gode nok i dag. Der er kampe, som vi har tabt i dag (fredag, red.) og tidligere på ugen, hvor vores modstandere har tacklet forholdene bedre, end vi har.

- Det har vi ikke helt værktøjerne til at løse, men vi har kæmpet rigtig godt, siger Jakob Høi.

Fortryder ikke noget

Rasmus Gemke blev manden, der i femte og afgørende kamp skulle spille finalepladsen hjem, og selv om den mission ikke lykkedes, så fortryder landstræneren ikke, at han pegede på Gemke.

Inden semifinalen lå valget og tippede mellem 25-årige Gemke og 36-årige Hans-Kristian Vittinghus.

- Nej, jeg fortryder ikke noget, for så havde jeg ikke forberedt mig godt nok. Kommer der nogen og peger fingre af mig, så kan jeg sige, at det kan godt være, de har ret, men hvis vi hele tiden tvivler, i det vi laver, så bliver det aldrig godt.

- Der er helt sikkert mange ting, vi kan være stolte over. Men det var ikke det, vi kom for. Vi troede på mere, og vi fik det ikke til at hænge sammen.

- Som trænerteam kan vi kigge os i spejlet og spørge, om vi har sat det rigtige hold? Når man taber, kan man få kritik, men vi synes, at vi har gjort os rigtig umage, siger Jakob Høi.

Også i 2018 og 2020 endte Danmarks VM i semifinalerne. Kun én gang, i 2016, vandt danskerne turneringen.