Badminton

Vittinghus har spillet sit sidste hold-VM

Hans-Kristian Vittinghus stopper ikke karrieren lige nu, men han har spillet Thomas Cup for sidste gang.

I den danske lejr kalder de ham for Mr. Thomas Cup, og mon ikke det fortsætter, selv om Hans-Kristian Vittinghus har spillet sin sidste udgave af hold-VM.

Mens Indien søndag kunne juble over finalesejren mod Indonesien, så bekræftede 36-årige Hans-Kristian Vittinghus selv, at han ikke er med, når der om to år igen spilles Thomas Cup.

- Det var helt sikkert min sidste Thomas Cup. Jeg kommer ikke til at være med om to år, siger den danske badmintonspiller.

Der er dog ikke stor tvivl om beslutningen at spore hos den rutinerede dansker.

- Jeg har det lidt ambivalent med det. jeg elsker at spille, og jeg elsker især at spille Thomas Cup, for det er her, jeg spiller bedst. Men jeg er også rimelig afklaret med, at det er sådan, det er.

- Jeg er ikke bange for at stoppe, og det gør jeg heller ikke lige nu, men jeg er i hvert fald ikke med om to år, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Selv truffet beslutningen

Hans-Kristian Vittinghus var ikke i kamp i semifinalen, der blev endestationen for Danmarks guldhåb. I stedet spillede Rasmus Gemke, der er i femte og afgørende kamp tabte til H. S. Prannoy.

Derfor var danskerens sidste optræden i Thomas Cup mod Kina, hvor han vandt et sandt drama klokken 02.30 om natten.

- Det er ikke en beslutning, der er blevet tvunget ned over hovedet på mig, så jeg har det fint nok, men jeg var ærgerlig, da jeg stod derinde og vidste, at det var min sidste mulighed for at løfte et trofæ.

- Det er nemt at finde sit bedste frem, når der er Thomas Cup, og jeg kommer aldrig til at vinde VM eller OL, så det er klart det ypperste, jeg kan opnå.

Ville bytte for finale

Selv om Hans-Kristian Vittinghus forlader Thomas Cup med en samlet høst på én guld- og fire bronzemedaljer i seks forsøg, så ville han dog gerne have lavet et byt, hvis han fik muligheden.

Skuffelsen over ikke at kunne slutte med en finale vil i hvert fald fylde for Hans-Kristian Vittinghus.

- Jeg er lidt træt af, at medaljen har den kulør, men jeg er stolt af, at jeg har været med til at vinde fem medaljer på seks Thomas Cup-deltagelser.

- De fire bronzemedaljer ville jeg gerne bytte til bare én finaledeltagelse mere. Jeg var virkelig misundelig på inderne og indoneserne i går og i dag. Jeg er træt af at stå med endnu en bronze, selv om jeg også er stolt, for det var ikke den karat, jeg havde håbet på, siger Hans-Kristian Vittinghus.