Badminton

Axelsen leverer stor finaleydmygelse

Verdens nummer fire var ikke nærheden af at true Viktor Axelsen i Indonesia Masters-finalen.

Det var nærmest afgjort, inden det begyndte.

Viktor Axelsen vandt søndag morgen Indonesia Masters med en knusende sikker sejr over Chou Tien Chen fra Taiwan.

Axelsen 2-0 Chou

  • Første sæt: 21-10
  • Andet sæt: 21-12
  • Axelsen er nummer et i verden
  • Chou er nummer fire

- Jeg er virkelig glad og en smule træt. Jeg sov ikke særlig godt i nat. Adrenalinen fra stemningen i Istora (arenaen, red.) kom ikke rigtig ud af kroppen, siger Viktor Axelsen i vinderinterviewet efter kampen.

- Jeg kom op i gear og spillede en virkelig god kamp. Chou er altid en svær modstander. Vi har mødt hinanden mange gange, men jeg var virkelig glad for at ende som vinder.

- Jeg spillede lidt for langsomt midtvejs i begge sæt, men jeg kom tilbage i gear og spillede hurtigere. Det var nøglen i dag.

Første sejr i berømt arena

Det er Axelsens tredje turneringssejr i 2022, hvor han også har vundet All England og EM.

Med en indbyrdes statistik på 14-2 i dansk favør inden kampen var der ikke grund til voldsom optimisme for Chou Tien Chen. De seneste fem opgør blev afgjort i to sæt.

Og selvtilliden blev lynhurtigt pillet af taiwaneren søndag morgen dansk tid. 5-0 i første sæt blev til 9-2 og 14-3. Axelsen var fuldstændig urørlig.

I andet sæt var Chou trods alt bedre med, men fra stillingen 9-9 var der ikke mere at komme efter. Seks vundne dueller i træk fra Axelsen fjernede enhver form for tvivl om, at trofæet skulle tilhøre ham.

Det var første gang i karrieren, Axelsen vandt en turnering i den berømte og berygtede arena Istora Senayan i Indonesien. Arenaen er kendt for besværlig vind og et fantastisk publikum.

Samme sted spilles der i næste uge Indonesia Open, der rangerer blandt sæsonens største turneringer.

Her møder Axelsen japanske Kanta Tsuneyama i første runde. Turneringen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra onsdag.