Badminton

Gemke overrasker mod Momota

For første gang har Rasmus Gemke formået at slå Kento Momota. Det skete i Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Med knyttede hænder kunne Rasmus Gemke onsdag juble over en usædvanlig skalp i en af årets største turnering.

I første runde af Super 1000-turneringen Indonesia Open formåede danskeren at besejre den tidligere verdensetter Kento Momota: 21-19, 19-21, 21-14.

Det er første gang i karrieren, Gemke har slået Momota. Inden onsdagens kamp havde de mødt hinanden fem gang, hvor den aktuelle nummer to på ranglisten har været suveræn hver eneste gang.

Rasmus Gemke ligger selv nummer 13 i verden.

To tætte sæt

I første sæt fulgtes Gemke og Momota ad til 4-4, hvorefter Gemke trak fra. Efter opholdet bragte danskeren sig på 16-10, men efter et par missede sætbolde reducerede Momota til 20-19, og så blev det alligevel spændende. Gemke vandt dog sættet 21-19.

I andet sæt kom Momota bedst fra start, og efter 7-7 var det japaneren, der trak fra. Men ligesom i første sæt blev det spændende, da Gemke reducerede til 20-19 og var lige ved at fuldføre et flot comeback. Det udeblev dog, da Momota lukkede sættet til pointet til 21-19.

Flot afslutning af Gemke

Tredje og afgørende sæt blev en anderledes oplevelse, fordi Gemke og Momota skiftedes til at være ovenpå – eller mindst nede. Begge spillere begyndte at se meget trætte ud, men efter opholdet var det som om, der skete noget med Gemke.

Danskeren fandt noget power frem, som Momota ikke kunne stå imod, og lige pludselig vendte Gemke 11-13 til en overraskende føring på 19-13.

Derfra vandt japaneren en enkelt bold, inden Rasmus Gemke besejrede Kento Momota for første gang i karrieren.

Dansk double også videre

Lige inden Rasmus Gemkes kamp var Mathias Christiansen og Alexandra Bøje også i aktion. De besejrede Kian Meng Tan og Pei Jing Lai med 21-15, 21-16.

Dermed er de også videre til anden runde, hvor Line Kjærsfeldt også har sikret sig adgang. Hun slog Lianne Tan 21-16, 21-8 umiddelbart efter Gemkes sejr.

Derudover spillede følgende danskere sig videre allerede tirsdag:

  • Kim Astrup og Anders Skaarup
  • Viktor Axelsen
  • Hans-Kristian Vittinghus