Badminton

- Ubeskriveligt, siger Gemke om uventet sejr

Onsdag vandt Rasmus Gemke for første gang over den tidligere verdensmester og verdensetter Kento Momota.

- Det er selvfølgelig en stor sejr for mig. Jeg har tabt fem gange mod Momota, så at vinde for første gang er ubeskriveligt. Især foran de her fans. Jeg er meget tilfreds med kampen, siger Rasmus Gemke.

Og derfra har han faktisk en lille smule svært ved at forklare, hvordan det lykkedes ham at besejre verdensstjernen Kento Momota i Indonesia Open.

- I tredje sæt vidste jeg, han var træt. Jeg prøvede at blive ved med at spille hårdt og i højt tempo, og jeg er egentlig ikke sikker på, hvad jeg gjorde. Men jeg spillede et rigtigt, rigtigt godt sæt. Det er jeg glad for.

Kento Momota ligger i øjeblikket nummer to på verdensranglisten, hvor Rasmus Gemke er placeret som nummer 13.

Det var dog ikke til at se i kampen, hvor de to spillere var ovenpå i et sæt hver.

- I første sæt fik jeg en god start. Jeg forsøgte at følge hans tempo og lave de temposkift, der kan bringe ham lidt ud af fatning, siger Gemke.

- I andet sæt var vi meget lige i begyndelsen, men så kom han foran. Han spillede nogle gode dueller, men da jeg var bagud 20-14 vandt jeg nogle bolde, som gav noget selvtillid.

Den selvtillid tog Gemke med ind i tredje sæt, efter han havde tabt andet sæt 21-19. Og så formåede danskeren på en eller anden måde at blive ved med at klø på, selvom begge spillere så ud til at være mærket af den meget lige og udmattende kamp, som endte 21-19, 19-21, 21-14.

Det er endnu uvist, hvem Rasmus Gemke skal møde i anden runde af Super 1000-turneringen i Jakarta.