Badminton

Axelsen i magtdemonstration

Den danske herresingle var kortvarigt i problemer, men det endte i en dansk magtdemonstration.

Se Indonesia Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Lige nu er der Viktor Axelsen, og så er der alle de andre. Ja, sådan har det faktisk været i noget tid.

Det beviste den danske verdensetter nok engang torsdag morgen, da han slog Lu Guang Zu i anden runde ved Indonesia Open.

Viktor Axelsen 2-0 Lu Guang Zu

  • 1. sæt: 21-17
  • 2. sæt: 21-9

Indonesia Open er en Super 1000-turnering, hvilket betyder, at den er på højde med blandt andet All England. Eksperterne var da også svært imponerede efter opvisningen.

Joachim Fischer: - Det har endnu en gang været en fuldstændig vanvittig magtdemonstration.

Jim Laugesen: - Det er uhørt. Han er ved at skrive sig ind som en legende i øjeblikket. Det er legendarisk badminton.

Danskeren selv var glad for sejren, selvom forholdene drillede ham en smule.

- Det var svært at spille derinde i dag (torsdag red.). Boldene var hurtigere, og vinden var sværere at kontrollere. Lu Guang Zu spillede et virkelig godt første sæt, hvor han kontrollerede vinden flot. Han spillede aggressivt, men jeg fik det vendt og vandt sættet. Det var meget vigtigt, siger Viktor Axelsen.

Svær start, men så ...

Kinesiske Lu Guang Zu fik en fornem start, og han var blandt andet foran med 11-10 ved opholdet i første sæt.

Det var dog også tydeligt, at Guang Zu havde fordel af den "gode" side, hvor vinden i hallen er lettere at håndtere. Mod slutningen af første sæt fik Axelsen styr på løjerne og nuppede sætte med 21-17.

Andet sæt blev en helt anden forestilling. Viktor Axelsen BLÆSTE kineseren af banen og var foran med 11-1 ved opholdet.

- Det ligner computerspil. Det er nærmest ikke til at tro, at han kan spille sådan der duel efter duel efter duel. Men det kan han, lød det fra Joachim Fischer under kommenteringen.

Fynboen fandt baglinjen og slog boldene ned efter behag. Fortvivlelsen lyste ud af verdens nummer 25, mens danskeren bare marcherede mod kvartfinalen.

Axelsen har ikke tabt en kamp, siden Lakshya Sen slog ham ved German Open den 12. marts, hvis man fraregner to kampe, hvor den danske herresingle trak sig inden opgøret.

I kvartfinalen venter et møde med enten Anthony Ginting eller landsmanden Hans-Kristian Vittinghus, der spillere senere torsdag.