Badminton

Rasende Axelsen holder hovedet koldt

Viktor Axelsen var undervejs super frustreret, da han på imponerende vis spillede sig i semifinalen ved Indonesia Open.

Viktor Axelsen er uhyggelig i øjeblikket.

Den danske verdensetter tog fredag sin ottende sejr i streg, da han spillede sig i Indonesia Open-semifinalen efter en sejr i tre sæt over Anthony Ginting.

Viktor Axelsen 2 - 1 Anthony Ginting

  • 1. sæt: 21-13
  • 2. sæt: 19-21
  • 3. sæt: 21-9
Viktor Axelsen afgav et sæt til Anthony Ginting, men danskeren vandt i suveræn stil tredje og afgørende sæt i kvartfinalen ved Indonesia Open.

Axelsen løb ind i udfordringer tidligt i kampen.

I kampens første sæt blev den ellers så rolige danske stjerne noget videre rasende, da dommeren for tredje gang i kampen, og her var stillingen altså blot 12-9, dømte Axelsens serv for høj.

En serv, som han har lavet på samme måde i to uger. Hvilket han også eftertrykkeligt fik sagt til dommeren, da han rakte hånden i vejret.

Axelsen ville nemlig have servedommeren i spil og efterfølgende fløj lidt arrige gloser i retningen af kampens dommer.

Axelsen holdt dog hovedet koldt og lignede næsten en mand, der blev motiveret af en rodet start. Fra de tre danske servefejl fik Ginting ikke et ben til jorden, og Axelsen kørte sættet hjem i suveræn stil.

Lige så suveræn var Axelsen ikke i andet sæt, hvor Ginting, der er nummer seks på verdensranglisten, spillede på et virkelig, virkelig højt niveau.

Ginting udnyttede flere gange, at Axelsen havde lidt problemer med sin serv. Derfor afgav Axelsen et sæt for første gang i de otte kampe, han har spillet i Asien i denne måned.

Danskeren kom dog flyvende ud til tredje sæt, hvor han hurtigt bragte sig på 6-0. Indoneseren viste så småt tegn på træthed, og Axelsen var over sin modstander som en grib.

Tredje sæt var definitionen af klasseforskel, og Axelsens 6-0-føring blev til en 15-4-føring, der sluttede som en 21-9-sejr.

Sejren betyder, at Axelsen er klar til semifinalen i den store Super 1000-turnering i Indonesien. Her venter Lee Zii Jia, der er nummer fem på verdensranglisten.

Mange danskere i aktion

Fredag har flere danskere været i aktion.

Det blev til nederlag til Line Kjærsfeldt i singlekategorien, mens den danske mixeddouble med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje tabte deres kvartfinale i tre sæt.

Også Rasmus Gemke tabte sin kamp, mens herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen overraskende vandt over verdensmestrene.