Badminton

Ekspert frygter Axelsens modstander

Viktor Axelsen og herredoublen Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen skal i aktion ved semifinalerne i Indonesia Open.

Når Indonesia Open blænder op for lørdagens semfinale, bliver det med dansk deltagelse to gange.

Viktor Axelsen, den danske verdensetter, har nok en gang spillet verdensklasse badminton, hvorfor han næsten som forventeligt, fristes man til at sige, har spillet sig hele vejen i top-fire i den store Super 1000-turnering.

Den stærke dansker kommer dog på ingen måde sovende i finalen, for lørdag venter der rigtig hård modstand fra verdensranglistens nummer fem.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg mener, der er to spillere, der kan gøre det onde ved Viktor Axelsen i den her frygtindgydende periode, som han er inde i. Den ene er verdensmesteren Loh Kean Yew, og den anden er Lee Zii Jia, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen og fortsætter:

- Nu skal han så møde Jia, og derfor kan det godt blive et brag af en semifinale. Jeg forventer, at Viktor bliver udfordret på den forreste del af banen, hvor Jia har en fremragende teknik. Jia er også en af dem, der slår hårdest i verden, så Viktor kan ikke bare stå i den defensiv, som han har gjort så godt i flere af andre kampe. Men Jia har også fejl i sig, hvis Axelsens får fat.

Trods de rosende ord til malaysieren er Axelsen dog stadig favorit til at vinde opgøret. Laugesen vurderer, at det er 70/30 i danskerens favør, hvad angår favoritværdighed.

Dansk double øjner stor finale

Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen leverede en stor overraskelse i fredagens kvartfinale.

Her vandt de i tre sæt over japanerne Takuro Hoki og Yugo Kobayashi, der er forsvarende verdensmestre.

Jim Laugesen kaldte det et fantastisk resultat, og han mener faktisk, det er realistisk, at de to danskere kan levere den helt store sensation og spille sig i en Super 1000-finale:

- De møder et stærkt koreansk par, der overaskende er i semifinalen. De er ikke kendt for at spille godt i haller som den her, hvor teknikken og taktikken er i højsædet. De er mere til lidt tungere spil, hvor de så også er rigtig stærke.

- De er et stabilt par, men hvis Astrup og Skaarup spiller som mod verdensmestrene, så øjner de også en sejr her i semifinalen. Der er også den meget vigtige ting at have med i ligningen, at de står med chancen for at spille sig i en finale i Indonesia Open. Så nerverne vil også være i spil, fordi det vil være kæmpestort for dem.

Laugesen tror på en dansk sejr og giver Astrup og Skaarup en favoritværdighed på 55/45.

Axelsens kamp bliver spillet omkring klokken 12.00 lørdag på TV 2 SPORT, mens herredoublens kamp spilles ved 16-tiden på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.