Badminton

Ellevild Axelsen vinder dramatisk semifinale

Niveauet var tårnhøjt fra begge spillere, da Viktor Axelsen lørdag spillede sig i Indonesia Open-finalen.

Det var på forhånd varslet, at Viktor Axelsen kunne få det svært mod Lee Zii Jia.

Og fynboen måtte da også spille sig HELT ud for at vinde semifinalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open. En dramatisk og utroligt velspillet kamp endte med dansk sejr i et yderst tæt tredje sæt, selvom Axelsen smed fire matchbolde undervejs.

Viktor Axelsen 2-1 Lee Zii Jia

  • 1. sæt: 19-21
  • 2. sæt: 21-11
  • 3. sæt: 23-21

I tredje sæt var den danske verdensetter oppe med 20-16, men i løbet af 1 minut og 44 sekunder var han pludselig nede med matchbold efter fem malaysiske point i træk. Alligevel endte det hele med sejr til Axelsen.

Viktor Axelsen: - Jeg var lidt følelsesladet i dag (lørdag red.), men det var en virkelig sjov kamp for mig. Det er derfor, jeg spiller badminton. Det er for at møde denne slags modstandere. Lee Zii Jia er en fantastisk modstander og en virkelig stærk spiller. Jeg er bare virkelig glad for at have fået denne oplevelse i dag.

Jim Laugesen, badmintonekspert på TV 2 SPORT: - Viktor viser sig som et mentalt monster. Han stod imod, selvom han stort set havde spillet sejren hjem, for på under to minutter at være nede med en matchbold. Der er ikke mange i verden, der vil kunne klare det, og det kræver noget helt specielt mentalt.

- Det er en af de mest dramatiske kampe, jeg nogensinde har oplevet. De udfordrede hinanden på så højt et plan, at det er svært at forstå.

I finalen venter Zhao Jun Peng fra Kina, som i to sæt besejrede inderen Prannoy.

Sent lørdag eftermiddag var Kim Astrup og Anders Skaarup i aktion mod det sydkoreanske par Kim Won Ho og Choi Sol-gyu. Det endte med et dansk nederlag efter hårdt tredje sæt.

Det endelige resultat blev derfor 21-13, 12-21, 18-21 til sydkoreanerne.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Lee Zii Jia åbnede kampen fint og fik Viktor Axelsen på overarbejde. Det betød, at malaysieren tog den tidlige føring. Men danskeren fik hurtigt tempoet op og bragte sig foran 4-3.

Det var dog tydeligt, at Axelsen ikke bare fik lov at stikke af.

Lee Zii Jia udnyttede alle muligheder for at stække Axelsen, når spillet havnede ved nettet, hvor malaysieren er stærkere end de fleste.

Samtidig kæmpede Axelsen med at få sine smasher til at sidde i skabet, og pludselig var Lee Zii Jia foran 12-10.

Axelsen blev ved med at komme tilbage, men lavede for mange fejl til sidst i sættet, hvor malaysieren kom foran 20-18, inden han vandt sættet.

Axelsen ejede andet sæt

Dermed var Axelsen tvunget til at vinde andet sæt for at holde finaledrømmen i live, og han kom udmærket fra start.

Men Lee Zii Jia var snu og flyttede Axelsen rundt i hjørnerne. Samtidig var Axelsen nødt til at satse på meget yderlige bolde for at gøre det svært for den stærke malaysier, og det resulterede i for mange bolde, der røg ud over baglinjen.

Men pludselig fandt Axelsen sit spil, og da føringen blev tilpas stor, gav Lee Zii Jia op for at satse på et tredje og afgørende sæt.

Kæmpe drama

Efter en smule behandling kom malaysieren ind til tredje sæt med fornyet energi. Det var tydeligt. Han sprang rundt på banen, og straks han fik muligheden, smashede han bolden i jorden uden chance for Axelsen.

På den måde kom Lee Zii Jia foran 4-1. Men Axelsen kom tilbage igen. Efter nogle lange dueller og tårnhøjt niveau i begge lejre, var det helt lige ved 8-8.

Viktor Axelsen fandt igen ud af at stække Lee Zii Jia, som også selv mistede niveau. Flere gange sendte malaysieren bolden ud af banen. Det drog Axelsen stor fordel af og kom foran 15-12.

Viktor Axelsen fortsatte det høje niveau, men det endte altså alligevel med at blive en gyser af en anden verden.