Badminton

Stjerne lægger sig fladt ned for Axelsen

Verdens nummer fem, Lee Zii Jia fra Malaysia, havde matchbold mod Viktor Axelsen, men han formåede ikke at afgøre kampen, og så slog danskeren til.

I 24 kampe i træk havde ingen formået at nedlægge den danske verdensetter Viktor Axelsen, da malaysieren Lee Zii Jia pludselig stod med en gylden mulighed.

Bagud 16-20 i tredje og afgørende sæt af semifinalen i Indonesia Open vandt Lee Zii Jia fem point i træk, og så havde han matchbold ud af det blå.

Verdens nummer fem formåede dog ikke at lukke kampen, og Axelsen fik i stedet svaret igen, da han vandt 23-21. Netop dét er et godt bevis på, hvorfor Axelsen lige nu er verdens bedste herresingle, fortæller Lee Zii Jia efter nederlaget.

- Axelsen er i virkelig god form. Nærmest ingen kan slå ham lige nu, siger malaysieren og tilføjer:

- I dag prøvede jeg at smide alle mine kræfter og al min fokus ind i kampen. Selvom jeg tabte, spillede jeg stadig en god kamp. Det er få point, jeg halter efter.

Axelsen er mentalt stærk

Semifinaledramaet mellem Lee Zii Jia og Viktor Axelsen blev endnu et tæt opgør imellem de to verdensstjerner.

Senest var det også Axelsen, der vandt 21-19, 21-19, da de to mødtes ved Denmark Open sidste efterår. Spørger man Lee Zii Jia, handler det om, at ingen for alvor er i nærheden af danskerens niveau for tiden.

- Mentalt er Axelsen forberedt virkelig godt. Hans mentale tilstand er så stærk. Han er skarp, og hans fokus er 100 %. Det er derfor, at vi er så mange modstandere, der ikke kan slå ham. Han slår nærmest alle modstandere med under 10 point eller lignende, siger Lee Zii Jia.

Han er da også den modstander, der har været klart tættest på at slå Axelsen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open. Ellers har det ikke for alvor været tæt, selvom Anthony Ginting også tog sæt fra Axelsen i kvartfinalen.

  • 1. runde: Axelsen 21-8, 21-4 over verdens nummer 14, Kanta Tsuneyama
  • 2. runde: Axelsen 21-17, 21-9 over verdens nummer 25, Lu Guangzu
  • Kvartfinalen: Axelsen 21-13, 19-21, 21-9 over verdens nummer 6, Anthony Ginting
  • Semifinalen: Axelsen 19-21, 21-11, 23-21 over verdens nummer 5, Lee Zii Jia

Viktor Axelsen spiller søndag finale i Indonesia Open. Du kan se kampen på TV 2 SPORT. Modstander og kamptidspunkt er endnu ikke på plads.