Badminton

Axelsen vinder stor finale og bliver historisk

Viktor Axelsen var klasser bedre end sin kinesiske modstander, da han søndag vandt Indonesia Open som den bare anden europæer.

Viktor Axelsen har gjort det igen!

Søndag kunne han føje endnu en triumf til sit nærmest absurde CV, da han i OVERLEGEN stil vandt Super 1000-turneringen Indonesia Open. Og titlen gjorde faktisk danskeren historisk.

Axelsen blev således den blot anden europæer nogensinde til at vinde turneringen i den legendariske arena Istora Senayan, hvor det badmintongale publikum er ellevilde.

Viktor Axelsen 2-0 Zhao Junpeng

  • 1. sæt: 21-9
  • 2. sæt: 21-10

Turneringen har eksisteret siden 1982, og den første europæiske vinder var også dansk. Det var Jan Ø. Jørgensen i 2014.

- Viktor har snart ikke mere tilbage, der kan krydses af på listen over ting, der skal vindes. Men der er slet ingen tvivl om, at det er kæmpestort for ham at vinde Indonesia Open i Istora Senayan.

- Han vandt også turneringen sidste år, men det var på Bali på grund af coronasituationen. At vinde en af badmintonsportens største turneringer i Istora er noget, enhver spiller drømmer om, fra de starter til badminton, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Den største badmintonspiller gennem tiden, Lin Dan, formåede aldrig at fuldføre den bedrift.

Super 1000-betegnelsen kan bedst oversættes til en Grand Slam i tennis. Det er det højeste niveau, der findes. Og derfor er det blot endnu mere imponerende, at han har spillet otte finaler i træk på Super 1000-niveau og vundet de syv.

Axelsens seneste otte Super 1000-finaler

  • Indonesia Open 2022 - VINDER
  • All England 2022 - VINDER
  • Denmark Open 2021 - VINDER
  • Indonesia Open 2021 - VINDER
  • All England 2021 - NUMMER TO
  • Yonex Thailand Open 2020 - VINDER
  • Toyota Thailand Open 2020 - VINDER
  • All England 2020 - VINDER

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Få minutter efter den første serv var fynboen foran med 3-0, og man nåede nærmest ikke at se sig om, før føringen var oppe på 11-2, og de to kombattanter skulle bytte side.

Intensitet var der nærmest ikke noget af, for Viktor Axelsen var klasser over Zhao Jun Peng, som intet modsvar havde til danskerens voldsomme overtag.

Kineseren kiggede opgivende ud på sin træner og overgav sig nærmest allerede i første sæt, som Axelsen vandt 21-9.

Flere prygl

I andet sæt kunne Zhao Jun Peng nulstille og starte forfra i forsøget på at nedlægge sin danske modstander. Men det blev ikke nogen succes.

Viktor Axelsen fortsatte i samme stil. Først da han var kommet foran 6-0, fik kineseren point på tavlen.

Zhao Jun Peng viste i små øjeblikke, hvorfor han havde nået finalen. Han var ganske bevægelig og hurtig på fødderne og fik flyttet bolden fint rundt på banen. Det var bare yderst sjældent, det kom til udtryk.

Viktor Axelsens offensiv var for aggressiv for kineseren, og ved sidebyttet var danskeren foran med 11-5. Han gav ganske enkelt ikke plads til, at Zhao Jun Peng kunne få så meget som færden af et comeback.

Først til allersidst scorede kineseren flere point i træk og sørgede for, at han endte på et tocifret antal point.