Badminton

Derfor sagde Axelsen undskyld ind i kameraet efter sejr

Verdensetteren Viktor Axelsen vandt lørdag en vild semifinale. Kort efter sejren kiggede han i kameraet og undskyldte. Nu forklarer han hvorfor.

"Sorry!"

Ordet kom fra Viktor Axelsen, minuttet efter han netop havde spillet sig i finalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open, imens han kiggede i kameraet og løftede hånden.

Følelserne sad lidt uden på tøjet, og det er helt naturligt

Viktor Axelsen

Allerede i interviewet lige efter kampen åbnede Axelsen op for, hvad det til dels handlede om, da han skulle forklare sin vilde jubelscene:

- Jeg var lidt følelsesladet. For at sige det mildt. Nogle af mine udfald er jeg ikke særlig stolt over, men sådan er sport. Jeg vil det så meget, og nogle gange er mine følelser ret tydelige, sagde Axelsen.

Over for TV 2 SPORT uddyber den danske verdensstjerne, hvad der lå i det lille "undskyld" sagt ind i kameraet.

- I kampens hede kommer der til tider nogle udfald, og det er helt naturligt. Det vigtigste er ligesom, hvordan du kommer igen og får ro på. Men det er klart, at det helst ikke skal gå ud over andre ting end en selv.

- Men når det så er sagt, er det ikke noget, jeg vil sidde her og sige, jeg skulle ændre. Sådan er det bare. Følelserne sad lidt uden på tøjet, og det er helt naturligt, lyder det fra Axelsen med et smil.

"Der røg en ketsjer"

Første gang, frustrationerne for alvor fik frit løb, var i slutningen af første sæt, da Axelsen smed endnu en bold ud over sidelinjen. Dermed tabte han 19-21, og så røg ketsjeren en tur ned over foden, hvilket TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen hurtigt bemærkede.

- Der røg en ketsjer. Lee Zii Jia vinder det sæt på minimum seks-syv danske fejl. Den ketsjer, han står med i hånden nu, er helt ny, for den anden er der ikke mere. Den blev trykket henover foden i irritation.

At følelserne sad uden på tøjet, var der heller ikke noget at sige til, for det blev endnu et drama mellem Viktor Axelsen og verdens nummer fem, Lee Zii Jia fra Malaysia. Og så må man tage de små udfald med, mener Viktor Axelsen.

- Ja, altså… Det var faktisk ikke meningen, at ketsjeren skulle gå i stykker, da den lige fik et slag over skoen. Men det endte det jo desværre med.

- Til sidst i tredje sæt var det heller ikke mit allerstolteste øjeblik i løbet af kampen, men hvis det skulle være en kamp, hvor man skulle gøre sådan noget i, så tilgiver jeg mig selv. Det var en kamp, hvor følelserne sad uden på tøjet. Den havde alt, og det er sgu sådan, sport er en gang i mellem, forklarer Axelsen.

I søndagens finale venter der et møde med kinesiske Zhao Junpeng, som Axelsen senest mødte i netop den legendariske arena Istora Senayan, hvor Indonesia Open spilles.

Dengang vandt Axelsen i tre sæt. Vinder han igen søndag, vil det være andet år i træk, Axelsen vinder Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Du kan se søndagens finaler fra Indonesia Open fra klokken 7 på TV 2 SPORT. Viktor Axelsen går på banen omkring klokken 10 mod kinesiske Zhao Junpeng.