Badminton

Ekspert fik ondt af Axelsens modstander

Viktor Axelsen var suveræn, da han vandt finalen i Indonesia Open. Hans kinesiske modstander, Zhao Junpeng, kæmpede i den grad med at finde løsninger.

Hvis man spillede med "synd" i elitesport, var det i den grad kommet i spil under søndagens herresinglefinale i Indonesia Open.

Her var Viktor Axelsen fuldstændig suveræn, da han i overlegen stil vandt 21-9, 21-10 over kinesiske Zhao Junpeng.

Kineseren var rådvild og lignede et dådyr fanget i forlygterne på en mørk landevej

Jim Laugesen, badmintonekspert hos TV 2 SPORT

Flere gange undervejs i finalen bemærkede TV 2 SPORTs kommentatorer, at kineseren lignede en mand, der bestemt ikke havde det sjovt inde på banen. Efter Axelsens sejr er billederne af en fortvivlet kineser stadig noget, der står klart på nethinden hos ekspert Jim Laugesen.

- Jeg fik ondt af kineseren, da jeg så ham inde på banen i den finale. Og hvad han blev udsat for. Det var tydeligt, at han ikke havde en chance på den allerstørste scene, hvor han stod i sin største finale nogensinde.

- Han blev mødt af et monster uden lige i form af Viktor Axelsen, der intet gav væk, siger Laugesen.

Kineseren fik et chok

Faktisk blev det allerede tydeligt efter få minutter af finalen mellem Axelsen og Junpeng.

- Kineseren lagde ud med at spille på alle tangenter på hele klaveret, og han prøvede alt. Men så fik han et chok uden lige, da alle bolde bare kom retur med dobbeltfart fra Viktor Axelsen.

- Det var så tydeligt at se i øjnene på Zhao Junpeng allerede efter få dueller, at han ikke havde løsningerne. Kineseren var rådvild og lignede et dådyr fanget i forlygterne på en mørk landevej, siger Jim Laugesen.

Ingen i verden kan matche det niveau

Samtidig hæfter eksperten sig ved, at finalen ovenikøbet blev spillet i den legendariske arena Istora Senayan, hvor det badmintongale, indonesiske publikum er ellevilde.

- Så skulle han bare stå der og tage imod en badmintonlektion. Det kan man altså godt få lidt ondt af, lyder det fra Laugesen.

Viktor Axelsen tvang kinesiske Zhao Jun Peng til at kæmpe for alle bolde. Video: TV 2 SPORT

Ifølge eksperten var det alt, hvad Viktor Axelsen kom med, hvor danskeren var bedre: Tempo, fokus, defensiven og i angrebet.

- Der er ingen, der kan matche ham, når han spiller sådan der. Så er Viktor bare bedre i alle facetter af spillet, og så er der ikke noget at gøre, når han først rammer det niveau - for nogen spiller i verden. Der er han suverænt den bedste for tiden, slutter Jim Laugesen.

Med titlen følger en præmiecheck på 600.000 kroner. Samtidig fortsætter Axelsen med at score point til verdensranglisten, hvor han ligger klart nummer et.