Badminton

'En ny Boe' klar til landsholdet

Den tidligere herredoublestjerne Mathias Boe nåede 20 år på topplan. Nu er den næste generation af Boe klar til at tage over i form af nevøen William.

Tre unge badmintontalenter bliver snart en fast del af landsholdstræningen, når de fra 1. august skal træne med på det Nationale Elitetræningscenter (NETC) i Brøndby.

Det drejer sig om 21-årige Christine Busch, 20-årige Mads Vestergaard og 19-årige William Kryger Boe.

Netop det sidste efternavn vækker genklang i badmintonverdenen. William Krygers Boes onkel er nemlig Mathias Boe, der i 20 år spillede med på topplan, inden han stoppede karrieren i 2020.

William Boe overrasket over optagelse

Mathias og William Boe nåede faktisk at deltage ved DM sammen i 2020, inden onkel-Boe stoppede karrieren, og nevø-Boe nu er klar til at tage over.

19-årige William Kryger Boe har allerede så småt slået sit eget navn fast med flotte titler i løbet af sine år som U-landsholdsspiller, mens han også i to sæsoner nu har været en fast del af Odense OBK's førstehold i Badmintonligaen.

Nu kan han så også kalde sig landsholdsspiller, når han fremover skal videreudvikle sine doubleevner blandt de bedste spillere i Danmark.

- Jeg er utrolig glad og stolt, men det kom en smule bag på mig. Det er min store drøm at blive en del af verdenseliten i fremtiden, så jeg glæder mig til dagligt at blive en del af den sindssygt gode træning og udvikle mig endnu mere, siger William Boe i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

De nye skud på stammen

Her slår sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, også fast, at de tre unge spillere skal tage det som en cadeau, fordi landstrænerteamet har vurderet, at deres potentiale er stort nok til at blive optaget i eliteprogrammet.

20-årige Mads Vestergaard, der også bliver optaget på landsholdstræningen, vandt i 2020 U19-EM i herredouble sammen med netop William Kryger Boe.

Efter Vestergaard har fået lov at træne med i bidder i løbet af det seneste år, bliver han nu en fast del af landsholdet.

Det sidste nye skud på stammen, 21-årige Christine Busch, har allerede vist sig flot frem - specielt i damedouble med Amalie Schulz, hvor de i 2020 nåede semifinalen ved Denmark Open.

Ligeledes har de også allerede deltaget ved All England og det individuelle VM.

Landsholdstræningen i Brøndby er stedet, hvor alle Danmarks bedste badmintonspillere har langt den største del af deres træning. Eneste undtagelse er Viktor Axelsen, der sidste sommer gik selvstændig og flyttede sin træning til Dubai.