Badminton

Axelsen nådesløs efter tabt sæt

Viktor Axelsen er sikkert videre i Malaysia Open, efter han satte Lee Cheuk Yiu på plads i anden runde.

Puha for en omgang!

Torsdag rejste Viktor Axelsen sig så kraftfuldt efter at have tabt første sæt, at hans modstander Lee Cheuk Yiu ikke var i nærheden af at få et ben til jorden i resten af kampen.

Viktor Axelsen er videre til kvartfinalen i Super 750-turneringen Malaysia Open med 15-21, 21-6, 21-13.

Efter lodtrækningen valgte Viktor Axelsen at indlede kampen på den banehalvdel, der ser ud til at være markant sværest at spille på.

Derfor var det ikke en gigantisk overraskelse, at Axelsen var udfordret i kampens indledning. Lee Cheuk Yiu spillede glimrende og vandt fortjent første sæt, og så skete der altså noget med Axelsen. Han udraderede al modstand i de følgende sæt og skabte dermed en kontrast, der var svær at overse.

I andet sæt kom Axelsen ind i stimer på både fem, seks og otte point i træk, og i tredje sæt fulgte han fint med frem til opholdet.

Derfra trak han sikkert fra sin tidligere træningsmakker, og således kom Axelsen godt ud af den knibe, han stod i efter første sæt.

- Det var en udfordring i dag. Du kunne se på hans øjne, at tænkte ”uha”. I Indonesien havde han okay styr på medvindssiden, men det havde han ikke her. Så det var en mental sejr, vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Med Axelsen sejr var der fuld plade for danskerne i anden runde. Line Kjærsfeldt og doublen med Alexandra Bøje og Mathias Christiansen har nemlig også spillet sig videre til kvartfinalerne.