Badminton

Axelsen overraskede sig selv - ekspert kalder ham komplet

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen er meget imponeret over Viktor Axelsens mentale styrke, som aldrig har været bedre.

21-4, 21-7.

Finalecifrene talte deres tydelige sprog, da Viktor Axelsen med en sejr over japanske Kento Momota vandt Malaysia Open for første gang i karrieren.

Efter sejren fortæller Axelsen selv, at han formåede at finde noget specielt frem i finalen, mens han samtidig fik selvtillid og voksede med opgaven, da det gik op for ham, hvor godt han spillede.

- Jeg er faktisk virkelig overrasket over mit niveau i dag. Jeg havde forventet en virkelig, virkelig hård kamp. Jeg havde prøvet at restituere og komme mig så godt som muligt op til kampen, for helt ærligt: Jeg er virkelig træt, siger Axelsen efter triumfen i Malaysia.

"Axelsen er blevet komplet"

Også TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen havde undervejs svært ved at beskrive, hvad vi var vidner til.

Eksperten havde forventet en væsentlig hårdere finale taget i betragtning af, at Axelsen spillede en hård semifinale mod indonesiske Jonatan Christie, hvor han måtte grave dybt. Ligesom han i de seneste uger også har spillet sig i finalen i både Indonesia Masters og Open.

- Jeg er målløs, hver gang jeg går ud af kommentatorboksen efter at have kommenteret Viktors kampe. Han er blevet komplet.

- Jeg har i mange år - ikke af ond mening - prøvet at se, hvordan Viktor kunne udvikle sit spil. Der har været flere elementer, men de svagheder har han gjort til skamme. Jeg har aldrig set en mere komplet spiller, siger Jim Laugesen.

Et vigtigt samarbejde med B.S. Christiansen

I mange år har Jim Laugesen ment, at kinesiske Lin Dan har rangeret som den bedste herresingle-spiller nogensinde. Nu er Viktor Axelsen oppe på siden af det niveau, slår eksperten fast.

- Alle de elementer af spillet, som han har arbejdet på rent teknisk og fysisk, går fuldstændig op i en højere enhed lige nu. Og så skal man huske, at han samtidig er et mentalt monster. Hvis ikke den øverste etage er med på banen, så kan alt det andet være ligegyldigt, og det er bestemt det arbejde, jeg er mest imponeret over.

- Der er ingen tvivl om, at Viktors samarbejde med B.S. Christiansen virkelig har givet pote. Når man ser Viktor Axelsen spille, tænker man som ekspert, hvornår han mon får ondt af sig selv efter så mange sejre og kampe i streg. Men det sker ikke, og han buldrer videre. Det er dybt imponerende, siger Jim Laugesen.

Axelsen forbliver sulten og motiveret

Trods tre store turneringssejre på fire uger - Indonesia Masters, Indonesia Open og Malaysia Open - kommer Viktor Axelsen ikke til at ligge på den lade side.

Han er tilmeldt både Malaysia Masters i næste uge og Singapore Open ugen efter det. Og hovedpersonen selv virker til at gå efter yderligere to titler til CV'et.

- For at udvikle mig selv ved jeg, at jeg skal forblive sulten og motiveret. Jeg lærer konstant, og hver dag er en ny mulighed for at blive bedre. Både på og uden for banen. Men jeg nyder selvfølgelig succesen. Det er et resultat af alt det hårde arbejde, og nu prøver jeg fortsat at spille så godt som muligt, slår Axelsen fast.

Med sejren over Kento Momota har Viktor Axelsen vundet de seneste 31 kampe, han har spillet.