Badminton

Axelsen udraderer Momota og vinder turnering for første gang

Viktor Axelsen var ualmindeligt suveræn i finalen ved Malaysia Open, hvor han mødte ranglistens nummer to.

Kento Momota måtte vandre hvileløst rundt for at holde sig i gang.

Duellerne var han nemlig ikke rigtigt med i, da Viktor Axelsen satte et par meget fede streger under, at han er verdens bedste badmintonspiller lige nu.

Søndag vandt Viktor Axelsen finalen i Malaysia Open med 21-4, 21-7.

Det er første gang, Viktor Axelsen vinder Super 750-turneringen i Malaysia, og som de suveræne cifre indikerer, var der ganske enkelt klasseforskel på de to spillere, der i øjeblikket ligger nummer et og to verdensranglisten.

Momota ligger så højt, fordi nogle point er frosset efter coronapandemien, men afstanden mellem den tidligere og nuværende verdensetter var alligevel imponerende stor.

- Han kan simpelthen ikke se de smash, Viktor kommer med. Og han kan ikke sætte tempoet, konkluderede TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen efter første sæt.

I andet sæt, hvor Axelsen kom over på den vanskeligste side af banen, fortsatte den danske dominans trods lidt flere udfordringer med vinden i hallen.

Det er jo et monster, der løber rundt med 'DANMARK' på ryggen

Jim Laugesen, badmintonekspert på TV 2 SPORT

Med millimeterpræcise smash og modigt netspil bevarede danskeren et konstant forspring til japaneren. Hver eneste gang, Momota var ved at sætte noget fornuftigt sammen, blev han afbrudt.

- Det er jo et monster, der løber rundt med 'DANMARK' på ryggen. Jeg har næsten ondt af Momota, lød det fra Jim Laugesen.

Kento Momota, der fører den indbyrdes statistik mod Axelsen med 14-2, var chanceløs. Derfor er Viktor Axelsen fortjent vinder af Malaysia Open 2022 - hans tredje turneringssejr i træk.