Badminton

Stjerne smadrer sin ketcher efter stor triumf

Anthony Ginting slog japanske Kodai Naraoka i finalen ved Singapore Open.

Betydningen var ikke til at tage fejl af.

Da indonesiske Anthony Ginting vandt sin første titel i to år, fik følelserne frit løb. Som det første tog han sin ketcher og hamrede den i jorden. I ren og skær glæde.

Sejren ved Super 500-turneringen Singapore Open kom i hus efter finalesejr i to sæt over japanske Kodai Naraoka.

Ginting, der er nummer seks i verden, har gennemgået en svær periode i sin badmintonkarriere, og derfor er TV 2 SPORTs badminton ekspert Jim Laugesen ikke i tvivl om tolkningen af episoden.

- Selvfølgelig skal man ikke smadre ketchere, men prøv at hør': Han kunne ikke holde det inde. Dér fik du at se, hvor meget det betyder for ham.

- Jeg kan godt unde ham at få succes. Han er vigtig for sporten og herresingle. Han kommer med noget andet, end de andre gør, siger Jim Laugesen.

"Jeg er meget glad"

Viktor Axelsen stillede ikke op i turneringen. Faktisk var Danmark kun repræsenteret ved Hans-Kristian Vittinghus i herresingle.

Særligt Axelsens fravær gjorde vejen nemmere, og Gintings største skalp undervejs var utvivlsomt sejren i semifinalen over Loh Kean Yew, der er nummer ni i verden.

Uanset finalemodstander var det en smilende indoneser, der gav sit vinderinterview.

- Jeg er meget glad for at vinde turneringen. Det er et af de bedste øjeblikke. De seneste måneder har jeg ikke spillet så godt, men med hårdt arbejde og hjælp fra tilskuerne lykkedes det at vinde, siger Anthony Ginting.

Dansker gjorde det samme

Det er ikke første gang, man ser en spiller smadre sin ketcher efter en sejr. Faktisk er det også sket for en dansker - endda to gange.

Herredouble-spilleren Anders Skaarup er "synderen". Han valgte bare at gøre det på en anden måde. Skaarup tog begge gange ketcheren og knækkede den på låret.

Thomas Cup var scenen både i 2016:

Kim Astrup og Anders Skaarup vinder fjerde kamp i VM-semifinalen mod Malaysia, Koh/Tan, og udligner til 2-2.

... og i 2018:

Efter episoden i 2018 skabte det postyr hos hans daværende sponsor, Yonex, og Skaarup måtte til tasterne med en dybfølt undskyldning på de sociale medier.

Det vides i skrivende stund ikke, om Anthony Ginting skal igennem samme mølle.