Badminton

- Det har ikke været nemt, siger Antonsen om svær periode

Den danske badmintonstjerne har ikke været i kamp siden maj måned. Han ser nu frem mod verdensmesterskaberne.

Anders Antonsen har de seneste måneder været plaget af en skade, siden han trak sig fra Indonesia Masters i juni.

Antonsen, der ligger nummer tre på verdensranglisten, har døjet med en fibersprængning i bunden af maven, og skadesperioden har været svær for danskeren.

Det har også været med nedture, og det har været frustrerende

Anders Antonsen

- Det har bestemt været frustrerende. Det har ikke været nemt. Det kom også ovenpå en lidt dårlig periode, så frustrationerne og de negative tanker er blevet lidt forstærket af, at jeg lige skulle have en træls skade, siger han til TV 2 SPORT.

Badmintonstjernen ikke været i kamp siden midten af maj, hvor han spillede Thailand Open.

Ifølge Antonsen selv har han kunne træne igennem i omkring fire uger, men genoptræningen startede helt fra bunden med stillestående teknik, og så har han siden bygget mere bevægelse på.

Selvom de seneste fire uger har været med fuld knald på, så har genoptræningen ikke været lige ud ad landevejen.

- Det har ikke været en lige vej tilbage. Det har også været med nedture, og det har været frustrerende. Jeg synes, jeg er et fint sted lige nu, men jeg er selvfølgelig langt fra topformen. Det siger sig selv, når jeg ikke har trænet længere, end jeg har.

Ser frem mod VM

Tilbage i 2019 vandt Antonsen sølv ved VM, hvor han i 2021 fik en bronzemedalje. I år er forventningerne dog et helt andet sted.

- Normalt havde jeg siddet her og sagt, at jeg ville gå efter guldet og vinde det hele, men det er ikke min forventning overhovedet. Jeg er et godt stykke fra topformen og kampformen, så ja, jeg har sænket mine forventninger ret meget.

I stedet har Antonsen fokus på noget helt andet.

- Jeg håber bare, jeg kommer i spil, og jeg kan have det sjovt med at spille igen og nyde, at jeg for en gangs skyld ikke har store forventninger til mig selv og kun kan overraske positivt. Forhåbentlig bliver det godt.

Verdensmesterskaberne i Japan begynder 21. august. I første runde møder Antonsen hjemmebanehåbet Kenta Nishimoto, der i øjeblikket ligger nummer 21 på verdensranglisten.

- Jeg har en supersvær første kamp, der selv ville være svær, hvis jeg er på 100 procent. Hvis jeg skal længere i den turnering, skal jeg virkelig ramme et godt niveau fra starten af. Vi må se. Jeg går ind til turneringen med lave forventninger, men jeg glæder mig virkelig meget til at komme på banen.

Førsterundemodstanderen kender Antonsen særdeles godt. De to spillere har tidligere mødt hinanden otte gange, og her har danskeren trukket sig sejrrigt ud af syv opgør.