Badminton

Optimistisk ekspert sender VM-guldet mod Axelsen

Viktor Axelsen er storfavorit, når han søndag formiddag jagter karrierens andet VM-guld.

Se Viktor Axelsens finalekamp søndag cirka klokken 10 direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Viktor Axelsen har virket uhyggelig skarp under VM. Den danske verdensetter er gået igennem turneringen uden at tabe et eneste sæt, og søndag venter 16. seedede Kunlavut Vitidsarn fra Thailand i finalen.

Derfor peger alt også på, at Axelsen kommer til at vinde søndagens VM-finale, og TV 2 SPORTs badmintonekspert Jan Ø. Jørgensen tror også på dansk succes.

- Jeg ser virkelig en Viktor i balance, og han er kommet godt igennem turneringen. Jeg ser ham stå rigtig stærkt med gode muligheder.

- Han er 4-0 i indbyrdes opgør mod Kunlavut Vitidsarn og har vundet stort i alle kampene, så jeg har gode forhåbninger om et godt resultat i finalen, fortæller den tidligere topspiller og nuværende ekspert.

Viktor Axelsen har i de fire opgør mod thailænderen ikke tabt en eneste sæt.

Ydmyg Axelsen tror på egne evner

Den danske verdensetter ved formentlig godt, at alting peger i retning af, at han søndag over middag kan lade sig hylde som verdensmester for anden gang i karrieren.

Men den 28-årige Fynbo går ydmygt til opgaven, og han regner med, at Kunlavut Vitidsarn byder op til dans.

- Jeg går ind med et mindset om, at den her kamp bliver rigtig, rigtig svær. Jeg skal gå ind og kæmpe, og jeg skal gå ind og spille med alt, hvad jeg overhovedet har. Vitidsarn har spillet en rigtig god turnering, og i morgen skal jeg ind og have fuldt fokus fra bold et. Det er mit mål lige nu.

- Jeg kommer med det bedste, jeg har, og jeg tror og håber, det er nok. Jeg skal i hvert fald nok gøre alt, hvad jeg kan, for at gøre det så svært som muligt for ham, fortæller Axelsen.

Mens Viktor Axelsen ligger nummer et på verdensranglisten, er Kunlavut Vitidsarn placeret som nummer 17.

Thailænderen er undervejs blevet begunstiget af flere overraskende resultater, hvorfor han kun har mødt én seedet spiller i turneringen forud for finalen.

Viktor Axelsen blev verdensmester i 2017, men har ikke siden været på medaljepodiet i VM-sammenhæng.