Ekspert er rystet over Axelsen

Viktor Axelsen vandt søndag VM for anden gang i karrieren, da han slog Kunlavut Vitidsarn i to sæt.

Han har ikke bare vundet VM. Han har vundet det i overlegen stil.

Viktor Axelsen har ikke tabt et eneste sæt undervejs i turneringen, og i finalen viste han igen voldsom styrke, da han slog Kunlavut Vitidsarn 21-5 i første sæt.

I andet sæt tillod han thailænderen 16 point, men TV 2 SPORTs badmintonekspert Jan Ø. Jørgensen var aldrig i tvivl om udfaldet. Til gengæld var han overvældet over det, han så.

- Han vinder rigtig klart. Det er ved at ligne en massakre på et tidspunkt. Jeg sidder faktisk og er lidt rystet over, hvor højt et niveau han har, og hvor langt der er fra ham og ned til de næste. Jeg synes, at det er ret ekstremt, siger den tidligere topspiller.

I samme ombæring gør han det klart, at man skal huske på, hvor vildt det faktisk er.

- Det er ved at blive hverdag. Og vi skal passe på, at vi ikke vænner os til det. For han får det til at se ud, som om det er en lille haveturnering, han vinder. Det er det, der gør det så vildt. Det er svært at forholde sig til. Det er svært at sætte sig ind i, hvad det er, han er ved at gøre, siger Jan Ø. Jørgensen.

"Hvad skal vi sige?"

Hans ekspertkollega Jim Laugesen er enig i, at man ikke må tage det for givet, når Axelsen skaber de resultater, han gør.

Han understreger samtidig, at man i Danmark har været vant til at have badmintonspillere på øverste hylde, men at Axelsen alligevel er noget specielt.

- Man forventer bare store resultater. Man forventer bare en sejr. Men det her kan vi slet ikke tage for givet. Det er på et niveau, vi ikke har set før i dansk badminton. Han vinder OL og VM uden at afgive et sæt. Altså hvad skal vi sige?

Viktor Axelsen har vundet VM to gange i karrieren.