Badminton

Vinder historisk guld: - Man bliver helt ramt

For første gang nogensinde har Malaysia vundet en VM-guldmedalje i badminton.

Det er sikkert at sige, at der er fest i Kuala Lumpur og omegn.

Herredoublen med Aaron Chia og Soh Wooi Yik brød nemlig ud i ekstatisk jubel efter VM-finalen. Her vandt de nemlig i to sæt over Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan.

Dermed har de brudt en lang forbandelse for Malaysia, der aldrig nogensinde har vundet en VM- eller OL-guldmedalje.

Jeg tror faktisk ikke, jeg kan finde ord for, hvad den her medalje betyder

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 SPORT

Chia/Yik 2 – 0 Ahsan/Setiawan

  • 1. sæt: 21-19
  • 2. sæt: 21-14

TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer, der kommenterede kampen, måtte konstatere, at scenerne efter kampen viste, hvorfor sport også er følelser.

- Man bliver godt nok ramt, når man sidder og ser det. Man kan se, at der er en energi, en forløsning, men også tomhed, når det endelig lykkes. Man bliver helt ramt, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

- I dag er det Malaysia, der kan feste.

Nu tror spillerne på det

Nyheden og bedriften har allerede trukket flere overskrifter i medierne i Malaysia. The Star, The Sun, Bharian og Metro har alle resultatet, som deres største historie.

Ekspert Jim Laugesen har svært ved at beskrive, hvad det betyder for landet.

- Jeg tror faktisk ikke, jeg kan finde ord for, hvad den her medalje betyder for Malaysia. De har haft så mange chancer igennem hele badmintons historie. Den forbandelse, der har været over Malaysia, har været helt vanvittig, siger Laugesen.

- At de er ude af den nu er helt surrealistisk. Nu begynder de fantastiske spillere i Malaysia at tro på det.

En af de mest kendte og profilerede badmintonspillere gennem historien i Malaysia, Lee Chong Wei, vandt mange titler og medaljer, men aldrig VM eller OL.

Lee Chong Wei var blevet lovet en nationaldag, hvis han vandt enten VM eller OL. Det skete dog aldrig, men spørgsmål er nu, om der kommer en Chia og Yik-dag?