Badminton

Antonsens planer er skidt for dansk badminton, siger bekymret ekspert

Anders Antonsen ved endnu ikke, hvordan hans fremtidige træningssetup bliver, men han bliver ikke lige så aktiv i landsholdstræningen i Brøndby.

Fødekæden bliver udfordret, når Anders Antonsen og Viktor Axelsen nedprioriterer at gøre de næstbedste dygtigere.

Sådan lyder konklusionen fra Jim Laugesen, der er badmintonekspert ved TV 2 SPORT. Jo færre træningstimer de bedste spillere bruger på at lære fra sig, jo dårligere vilkår får den kommende generation for at kunne tage over.

Vores model bygger på, at de gode træner med de unge spillere

Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark

Derfor er Jim Laugesen også bekymret over Anders Antonsens planer om at nedprioritere den daglige landsholdstræning i Brøndby.

- Det siger sig selv: Hvis ikke Peter Gade eller Jan Ø. Jørgensen eller Poul-Erik Høyer, og hvad de ellers hedder, de hæderkronede spillere, vi har haft, var at træne i Danmark med de næste, så havde der heller ikke været nogen Viktor Axelsen og Anders Antonsen.

- Det er fødekæden og den måde, man bevarer den på. Det er bare en ny tid, og der bliver taget nogle lidt andre beslutninger. Der må man finde ud af, hvordan man i fællesskab fører den videre. Det er jeg spændt på at se, siger Jim Laugesen.

Uddybende forklarer eksperten, at det vil se meget sort ud for dansk badminton, hvis landets to største stjerner slet ikke kommer til at træne med.

Men han hæfter sig ved, at Viktor Axelsen lige nu fortsat jævnligt træner med i Danmark, selvom hans primære træningsbase nu er i Dubai.

Anders Antonsen har også gjort det klart, at han i fremtiden fortsat vil prioritere at træne med landsholdet i Brøndby. Bare ikke i samme grad som tidligere.

Dansk badminton kan blive udfordret

Jens Meibom, der er sportschef i Badminton Danmark, er selvfølgelig ærgerlig over, at endnu en topspiller fravælger den traditionelle daglige landsholdstræning.

Specielt fordi det udfordrer hele sportens fundament omkring at lade topspillere give videre til de næste generationer.

- Vi har aldrig lagt skjul på, at badminton er en sparringssport, og vores model bygger på, at de gode træner med de unge spillere, så det er klart, at det er en udfordring for os, når vi ikke har de bedste spillere i vores daglige træningsmiljø.

- Men det må vi prøve at kigge på. Der er også andre modeller. Men det er for tidligt at sige, hvad det konkret betyder, siger Jens Meibom, der tilføjer, at det er svært at forholde sig til lige nu, da Antonsens planer ikke er ret konkrete.

Selv håber Anders Antonsen fortsat at kunne bidrage til at hjælpe den næste generation ved jævnligt at træne med i Brøndby.

Han ved fortsat ikke, om det fremtidige træningssetup bliver i Danmark eller i udlandet, men uanset hvad vil han prioritere at træne med landsholdet.

25-årige Antonsen ved for nuværende heller ikke, hvilke sparringspartnere og trænere han skal alliere sig med i sit nye setup.