Badminton

Sportschef forsvarer setup, som Antonsen og Axelsen nedprioriterer

Anders Antonsen ved endnu ikke, hvor hans kommende træningsbase kommer til at være. Det kan både være i udlandet og i Danmark.

25-årige Anders Antonsen planlægger at nedprioritere den faste Brøndby-træning med landsholdet for i stedet at skabe sit eget setup.

For godt et år siden valgte Danmarks bedste badmintonspiller, Viktor Axelsen, også at stoppe som fast mand i Badminton Danmarks landsholdstræning.

Det er ikke noget, vi har oplevet før

Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark

Og selvom Danmarks ubestridt to bedste spillere har valgt at nedprioritere den danske landsholdstræning, skyldes det, ifølge Anders Antonsen, ikke, at træningen i Brøndby fejler noget.

- Det er overhovedet ikke, fordi jeg synes, jeg mangler noget, eller det ikke er godt nok. Jeg tvivler egentlig rigtig meget på, at der kan laves et meget bedre setup end det. Men det kan selvfølgelig godt være, det kan lade sig gøre, og jeg håber selvfølgelig, at jeg får rigtig god træning, sådan som jeg vælger at gøre det, siger Antonsen.

Sportschef står på mål for setup

Jens Meibom, der er sportschef i Badminton Danmark, tror heller ikke, at fravalget skyldes træningens indhold. I stedet peger sportschefen på, at det formentlig er en kombination af flere ting.

- Jeg oplever bestemt ikke, at det er et udtryk for, at det, der er i Brøndby, ikke er godt nok til, at de kan nå den ultimative top. Det har vi også dokumenteret og bevist gennem de seneste fem år.

- Men der sker nogle gange noget i en spillers karriere, i forhold til hvor de er i livet, eller at de søger noget ny inspiration og vil prøve noget andet. Anders snakker også om, at han gerne vil prøve at opleve nogle andre ting og kunne bruge mere tid i udlandet, så jeg tror, der er flere ting involveret i det her, fortæller Jens Meibom.

Det er endnu uklart, hvordan Anders Antonsens kommende rutiner kommer til at se ud, men den 25-årige stjerne vil fortsat prioritere at være en del af landsholdstræningen i Brøndby - bare ikke i samme grad som tidligere.

Er det en tendens?

Når Danmarks to bedste spillere med et års mellemrum vælger at ville nedprioritere den daglige Brøndby-træning, er det nærliggende at overveje, om lignende tilfælde vil opstå i fremtiden.

Meget tyder på, at Badminton Danmark går ind i en ny virkelighed, hvor de bedste spillere i højere grad vil prioritere deres selvstændige og tilpassede træningssetup. Derfor virker det sandsynligt, at flere i fremtiden vil gå i fodsporene på Anders Antonsen og Viktor Axelsen.

- Det er noget, der ligger i dem, at de i forvejen er meget autonome, og det vil sige, at der begynder måske at være økonomiske muligheder for dem for at have et individuelt setup, og det er ikke kun i Danmark, vi ser det. Så det er der noget i, siger Jens Meibom og uddyber:

- Omvendt vil jeg sige, at det ikke er noget, alle kan gøre, for det kræver også noget økonomi, hvis man vælger at gøre som Viktor for eksempel, for man skal etablere sit eget setup i stedet for. Men det er noget, der er kommet nu her. Det er ikke noget, vi har oplevet før, så det er noget nyt, der er omkring badminton, som vi må prøve at forholde os til og håndtere på bedst mulig vis.

Anders Antonsen fortæller, at årsagen til planerne skyldes, at han gerne vil udfordre sig selv og blive mere selvkørende, når det kommer til planlægning af træning - hvor og hvornår - og hele den del.