Antonsen misser finale efter drama

Den danske herresingle var tæt på at slå japanske Kenta Nishimoto.

Japan Open blev lige ved og næsten for Anders Antonsen.

Danskeren spillede en flot turnering, men lørdagens semifinale blev endestationen for aarhusianeren, der ellers havde to sætbolde i første sæt og leverede et flot comeback i andet ditto.

Her gik han fra 4-11 til en føring på 16-14, men alligevel endte sættet og kampen på japanske hænder efter et drama, hvor matchbolden blev afgjort efter en challenge, der gav Kenta Nishimoto medhold.

Anders Antonsen 0-2 Kenta Nishimoto

  • 1. sæt: 20-22
  • 2. sæt: 19-21

Anders Antonsen: - Det var meget, meget tæt i begge sæt. Vi kæmpede begge meget, meget hårdt. Jeg tror, jeg havde brug for en lille smule held, og det fik jeg ikke. Jeg havde det de seneste dage, men ikke i dag (lørdag red.) i det afgørende øjeblik.

- Det er en skam, men det var en meget god kamp. Han gjorde det svært for mig. Han var meget solid.

Jim Laugesen, badmintonekspert: - Der er mange ting, der peger i den rigtige retning. Han havde sætbolde i første sæt, så det er ikke, fordi han er langt fra.

I en lang periode har Antonsen ellers spillet under niveau, og en fiberskabe i maveregionen har ligeledes drillet den 25-årige dansker. Ved Japan Open har han genfundet noget af den spillelyst og frækhed, der før har kendetegnet ham.

Desværre for ham rakte det ikke til en finaleplads. I finalen venter Chou Tien Chen på Kenta Nishimoto.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Mange gange i løbet af kampen var Antonsen frustreret, fordi han mente, at Nishimoto servede bolden for hurtigt i gang, før han selv var helt klar til at returnere.

Til sidst modtog danskeren et gult kort fra dommeren, der ikke bad japaneren om at ændre sit servemønster.

Antonsen kom bedst ud til kampen og tog initiativet. Det gav en føring på 10-5, og ved opholdet midtvejs lød forspringet på 11-8.

Men danskeren fik pludselig sværere ved at afgøre boldene. Flere maratondueller faldt ud til japanerens fordel, og i en periode vandt han otte ud af ni bolde.

12-8 blev til 14-17, før Antonsen igen fik overtaget og spillede sig til sætbolde ved 20-18.

Men så skiftede momentum igen. Antonsen sendte flere bolde marginalt ud og tabte fire point på stribe og sættet 20-22.

En dårlig start og et stor comeback

Danskeren kom også dårligt i gang med andet sæt med 0-3, men fik dog bragt balance igen til 3-3.

Men Nishimota var ovenpå, og Antonsen så træt ud. Det udløste flere uprovokerede fejl, og Nishimota bragte sig alt for nemt på 9-3.

Antonsen nægtede dog at give op. Nu fejlede japaneren også og så træt ud, og 4-11 blev vekslet til dansk føring på 16-14.

Men kampen fortsatte med at være omskiftelig. Nishimoto vandt seks af de næste syv bolde og havde så tre matchbolde.

Antonsen afværgede de to første og troede også, at den tredje matchbold blev elimineret. Men Nishimoto udfordrede dommerens kendelse, og det viste sig, at Antonsens slag var marginalt ude.