Badminton

Dansk double spiller sig i stor finale

Kim Astrup og Anders Skaarup kan glæde sig over en sejr i tre sæt.

Kim Astrup og Anders Skaarup er i finalen ved Super 750-turneringen Japan Open.

Det står klart efter semifinalesejr over Kim og Kim fra Sydkorea, der blev nedkæmpet i tre sæt. Det danske par havde store problemer i første sæt, men over de næste ditto fik de tingene vendt på hovedet.

Astrup/Skaarup 2-1 Kim/Kim

  • 1. sæt: 13-21
  • 2. sæt: 21-18
  • 3. sæt: 21-11

I finalen venter et møde med Liang og Wang fra Kina. Du kan se kampen søndag omkring klokken 7 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Det danske par blev flået midt over i første sæt. Det koreanske par var helt overlegent og så knap ud til at anstrenge sig.

En tidlig dansk føring på 2-0 blev kampens eneste af slagsen, og hurtigt kom sydkoreanerne komfortabelt foran. 11-6 blev til 16-8, og ved 20-10 var der hele ti sætbolde.

Danskerne afværgede de tre første, men tabte sættet på den fjerde.

Andet sæt blev anderledes jævnbyrdigt. Danskerne arbejdede sig stille og roligt tilbage i kampen og havde særligt succes med at spille meget på Kim Gi-jung, der tydeligvis var det svage led i den sydkoreanske konstellation.

Dansk koldblodighed

Kim og Kim var knebent foran i det meste af andet sæt, men danskerne fik overtaget på det helt rigtige tidspunkt, da det skulle afgøres. 17-18 blev vendt til dansk sætsejr på 21-18.

Kampen var ganske seværdig, og det peakede i begyndelsen af tredje sæt, da Astrup med en maskeret lækkerbisken sørgede for 2-2, da fjerbolden var gået 51 gange over nettet i duellen.

Danskerne kom bagud 6-7, men satte så en serie sammen på fem bolde i træk og byttede banehalvdel med en føring på 11-7 i ryggen.

De fortsatte bare derudaf og tog helt modet fra sydkoreanerne, der intet modtræk havde.

Gang på gang sendte sydkoreanerne bolden ud, og danskerne spillede sig på den måde til ti matchbolde ved 20-10 og udnyttede den anden, hvorefter de kunne skrige jublen ud.