Badminton

Danske stjerner i stor nedtur

Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup tabte finalen ved Japan Open.

Kim Astrup og Anders Skaarup vil ærgre sig gevaldigt.

De nåede finalen ved Japan Open, men det blev til nederlag i tre sæt til et tændt kinesisk par.

Astrup og Skaarup smed en 15-11-føring i første sæt, som endte med at koste dyrt. I tredje sæt var de tæt på et stort comeback, men Liang og Wang fik det lukket.

Astrup/Skaarup 1-2 Liang/Wang

  • 1. sæt: 18-21
  • 2. sæt: 21-13
  • 3. sæt: 17-21

Jim Laugesen, badmintonekspert: - Det var en stor chance, de havde her, Kim og Anders. Japan Open er en af de mest traditionsrige turneringer i verden. De vil tænke, at de skulle have vundet den. Men de har spillet en flot turnering.

Undervejs viste danskerne ellers prøver på flot spil, men en sort periode i tredje sæt gjorde, at kineserne sejlede væk.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Astrup og Skaarup kom fremragende fra start. Særligt defensiven var så stærk, at kineserne havde svært ved at afgøre pointene, og i stedet endte det i en stribe kinesiske fejl.

Samtidig formåede danskerne at være offensive på flere bolde, og det gav en føring på 11-8 ved opholdet midt i sættet.

Da føringen voksede til 15-11, så det for alvor godt ud med hensyn til at sikre første sæt.

Men kineserne kæmpede sig tilbage og fik momentum over på deres side. De udlignede til 15-15 og snuppede sættets sidste tre point, da stillingen lidt senere var helt lige ved 18-18.

Det blev en tæt afgørelse, men sættet gik til kineserne. Video: Jonas Kjærsgaard

Andet sæt i dansk favør

Så sent som i semifinalen lørdag tabte danskerne første sæt, men vandt alligevel, og det så ud til at inspirere dem i finalen.

De kom endnu bedre ud til andet sæt, hvor de bragte sig på 8-3. Denne gang var det mere langtidsholdbart, og offensiven bar frugt, da Kim Astrup smashede føringen op på 12-6.

Godt nok begyndte man at få en følelse af deja-vu fra første sæt, da kineserne reducerede fra 7-14 til 11-14, men danskerne strammede grebet og var klart bedst i resten af sættet, der sluttede 21-13.

Kim Astrup og Anders Skaarup vinder andet sæt efter en overbevisende indsats. Video: Jonas Kjærsgaard

... men ak

Kineserne fik noget af en opsang af deres træner inden det afgørende sæt, og det så ud til at hjælpe. De kom skarpere tilbage og førte 11-7, da der skulle byttes side, efter at det havde været lige frem til 5-5.

Da føringen voksede til 17-8, lignede det en uoverkommelig opgave for danskerne. De kom dog bedre med og reducerede til 16-19, men nærmere kom de ikke. Kineserne udnyttede den anden matchbold med en smash.