Badminton

Badminton Danmark undskylder efter uheldig episode

En situation under Danmark Open fik en masse vrede indonesere til tasterne. Nu beklager forbundet i et opslag, der er set tre millioner gange.

Badminton Danmark har oplevet unormalt meget trafik på deres sociale medier det seneste døgn.

Det sker efter en uheldig episode på sidstedagen ved Denmark Open, hvor en halspeaker kom til at præsentere to indonesiske double-par som "malaysiske".

Noget, der langt fra blev taget godt imod hos de indonesiske badmintonfans.

- Vi oplever hurtigt rigtig stor respons fra det indonesiske publikum. Vi har nu over 20.000 kommentarer på de sociale medier efter episoden. Vi oplever også, at de stadigvæk kommer. Og så er der alle de direkte beskeder, der kommer løbende her over 24 timer efter finalen.

- Og der er nogle rigtig vrede indonesere iblandt, siger kommunikations- og pressechef i Badminton Danmark, Jonas Kildegaard Rasmussen, til TV 2 SPORT.

Undskyldte med det samme

Den uheldige episode skete under præmieoverrækkelsen kort efter finalen i herredouble.

Her blev både vinderne Fajar Alfian og Mohammad Ardianto og sølvmedaljetagerne Marcus Gideon og Kevin Sukamulju præsenteret som værende fra Malaysia. Begge par er fra Indonesien.

Efter overrækkelsen var Badminton Danmark hurtigt ude at beklage episoden, ligesom de også delte en undskyldning på Twitter en halv time efter overrækkelsen. Et opslag, der er set mere end tre millioner gange.

De har ligeledes sendt en officiel undskyldning til den indonesiske ambassade i Danmark og det indonesiske badmintonforbund. Derudover har de undskyldt over for de involverede spillere.

- Vi vælger at undskylde for den fejl, der desværre blev begået. Vi ved, hvor vigtigt badminton er for Indonesien og de asiatiske lande, lige såvel som det er for Danmark.

- Så vi melder ud og siger, at vi er kede af, at vi kom til at sige det. Det er beklageligt, og det vil vi selvfølgelig gerne undskylde for, siger Jonas Kildegaard Rasmussen.

Selvom de mange vrede indonesere fylder godt i kommentarsporene, er der også flere, der ser ud til at acceptere undskyldningen. I hvert fald har opslaget med undskyldningen flere likes end kommentarer.

Vittinghus melder ud

Dagen efter episoden har den danske herresinglespiller Hans-Kristian Vittinghus delt et opslag om episoden. Et opslag, der blandt andet er blevet delt af landsholdskollegaen Alexandra Bøje.

I opslaget opfordrer han fansene til at acceptere undskyldningen fra Badminton Denmark, da ingen har gjort noget med vilje – selvom situationen er uheldig.

- Det kan ikke gøres om, men Badminton Danmark har gjort deres bedste for at rette op på det og sørge for, at det ikke sker igen.

- Alle involverede er virkelig kede af det, men dette burde på ingen måde påvirke det gode bånd mellem badmintonelskere fra vores to lande, skriver han på Instagram.