Badminton

Blichfeldt vinder første turneringskamp i et halvt år

Mia Blichfeldt kom endelig på tavlen med en sejr, da hun slog amerikaner ud af French Open.

Badmintonspilleren Mia Blichfeldt hentede onsdag en forløsende sejr i første runde af French Open, der ligesom sidste uges Denmark Open rangerer som en Super 750-turnering, det næsthøjeste niveau på World Tour.

Dermed brød Blichfeldt en stime af nederlag, der går flere måneder tilbage. Således vandt hun senest en turneringskamp for et halvt år siden ved EM.

Det hører med til historien, at Blichfeldt har været skadet, men i de seneste seks individuelle turneringer har Blichfeldt tabt sin første kamp i damesingle.

Onsdag lykkedes det så at besejre amerikaneren Iris Wang med cifrene 21-18, 21-16.

Wang var foran med 14-12 i første sæt, inden Blichfeldt fik overtaget og kom foran med 18-14 ved at vinde seks bolde i træk. Derefter kørte hun sættet hjem på den tredje sætbold.

I andet sæt var danskeren bagud 1-4 og 5-8, inden hun satte sig på sagerne og vandt forholdsvis ukompliceret.

Anden runde kunne være blevet et rent dansk møde for Blichfeldt mod Line Kjærsfeldt, der dog lige skulle overraske mod kineseren He Bingjiao. Sådan gik det ikke. Kjærsfeldt tabte kampen i første runde med cifrene 8-21, 13-21.

Herredoublen med Jeppe Bay og Lasse Mølhede, der i sidste uge slog de japanske verdensettere ud af Denmark Open, er ude efter et nederlag i to sæt til et engelsk par.

I mixeddouble tabte Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby klart i to sæt.