Badminton

Ekspert jubler over Axelsen: - Det er jo det, en mester kan

Lørdag venter japanske Kodai Naraoka i semifinalen i French Open.

Viktor Axelsen var helt overlegen, da han fredag aften besejrede sin træningsmakker Loh i kvartfinalen i French Open i to sæt.

Axelsen - Loh

  • Første sæt: 21-11
  • Andet sæt: 21-17

Blot en uge tidligere havde danskeren ellers tabt til netop Loh under Denmark Open, og da han samtidig har døjet med en mindre skade, føles fredagens sejr ekstra god.

- Det føles godt. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke har haft den bedste forberedelse til de seneste turneringer. Så for at være ærlig gør jeg bare det bedste, jeg kan ude på banen, og i dag (fredag, red.) var det nok til at slå Loh.

Det er jo det, en mester kan. Han lærer af sine fejl

Jim Laugesen, badmintonekspert

Den danske verdensetter kæmpede meget med sine løft mod Loh under Denmark Open, men de sad lige i skabet fredag aften, og det erkender Axelsen gjorde en afgørende forskel.

- Mine løft var ret gode gennem det meste af kampen, hvilket var ret vigtigt. Det var en fysisk kamp, men det var også en mental kamp, for vi kender hinanden rigtig godt, og jeg ville gerne gøre det bedre end sidste uge. Nu er jeg et skridt videre i turneringen, og det er jeg rigtig glad for, fortæller danskeren.

Ekspert jubler

Viktor Axelsen er ikke den eneste, der stiller sig tilfreds med kvartfinalesejren. Det gør TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen i den grad også.

- Jeg bider mærke i, at Viktor var utrolig forberedt. Han havde lært rigtig meget af den lektion, han fik i sidste uge under Denmark Open. I dag var han klar med modtræk, og det var ret tydeligt, at det var noget, der virkede.

Hvad siger det om hans mentale tilstand, at han kommer tilbage efter sidste uges nederlag?

- Det er noget, en mester gør. En mester, som har tabt en kamp, går jo ud og analyserer, hvad der gik galt. Og så kommer han tilbage meget velforberedt. Det var meget tydeligt, at det var en helt anden Viktor, der var tilbage. Det er jo det, en mester kan. Han lærer af sine fejl, fortæller Laugesen.

I semifinalen står danskeren over for Kodai Naraoka fra Japan. Opgøret spilles lørdag omkring klokken 17:00 og kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.