Badminton

Axelsen ignorerede dommeren og fik gult kort

Viktor Axelsen fik gult kort i semifinalen ved French Open mod japanske Kodai Naraoka, som endte med stensikker dansk sejr.

Se French Open-finaler på TV 2 PLAY.

Spillemæssigt var der ikke meget drama at komme efter.

Det sørgede Viktor Axelsen og kampens dommer, Chrysanthi Larou, i stedet for midtvejs i første sæt.

- Dommeren ville virkelig kontrollere alt. Det er deres job, men der var vand på gulvet, og jeg ville have det tørret. Jeg vil ikke blive skadet, og mine modstandere skal heller ikke blive skadet, siger Viktor Axelsen.

- Så der var ingen anden udvej end at tørre gulvet selv med et håndklæde. Jeg forstår det ikke. Men altså … jeg fik et gult kort.

Axelsen har efterfølgende oplyst til TV 2 SPORT, at advarslen er blevet annulleret, og at han derfor slipper for en bøde.

Advarsel efter bogen

Dommeren meldte klart og tydeligt ud til Axelsen, at han kunne bruge foden til at udtørre vandet med.

Den købte danskeren ikke, og så måtte han altså tage imod en advarsel.

- Han får en advarsel, fordi han ikke lytter til, hvad hun siger. Hun siger, han skal bruge foden til at tørre op. Så får han en advarsel. Det er fair nok, bliver vi nødt til at sige. Han gør ikke, hvad hun siger, forklarer badmintonkommentator Dennis Bostrup.

På netop det tidspunkt var kampen på sit højeste, hvad angår spænding.

Kørte japaner over

Axelsen førte med 14-11, men kort efter havde han vundet første sæt med 21-12. Andet sæt var totalt uden spænding. Kodai Naraoka måtte således nøjes med otte point.

- Jeg spillede en ret solid kamp. Jeg stod godt defensivt, så alt i alt er jeg rigtig tilfreds med indsatsen, siger Axelsen.

- Jeg fokuserede kun på min egen game plan. Jeg vidste, at hvis jeg var selvsikker og stabil i mit eget spil, ville han få svært ved at få point. Jeg kontrollerede det rigtig godt, og han var ikke rigtig i stand til at lave point.

Axelsen kan søndag hente turneringssejr nummer syv i 2022.

I finalen står han over for landsmanden Rasmus Gemke. Kampen spilles klokken 13 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.