Badminton

Ekspert udpeger klar favorit forud for stor danskerfinale

TV 2 SPORTs badmintonekspert forudser et både velspillet og underholdende finaleopgør mellem Axelsen og Gemke.

Se French Open-finalen mellem Viktor Axelsen og Rasmus Gemke på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 13:00

Uanset hvad bliver det en dansker, der vinder det prestigefyldte French Open søndag eftermiddag.

Det er et faktum, efter at både Viktor Axelsen og Rasmus Gemke har kæmpet sig vej til finalen, og badmintonekspert Jim Laugesen forventer store ting af opgøret.

- Vi skal forvente et klassisk danskerbrag af den gode slags. Nogle gange er sådanne opgør endt lidt uforløst, når parterne kender hinanden så godt, men vi så under Denmark Open, at de to her kan levere et fremragende opgør mod hinanden.

Ved det nyligt overståede Denmark Open var det Axelsen, der sejrede efter to tætte sæt, og Jim Laugesen vurderer også, at den danske verdensetter er klar favorit.

- Vi kan ikke komme uden om, at Viktor er favorit, og det ansvar må han påtage sig. Sådan er det, når man er verdens bedste badmintonspiller.

Hvordan skal Gemke slå Axelsen?

- Alt skal gå Gemkes vej. Han skal kunne mærke, at han kan løbe med ham og tage forbanen fra Viktor. Både med maskeringer og power. Hvis ikke man kan slå ned på Viktor, får man en lang dag på kontoret. Han skal undgå at blive styret på banen, og han skal tro på, at han kan løbe rundt med Viktor.

Jim Laugesen ønsker også at fremhæve, hvor stort det egentlig er, at der søndag klokken 13:00 venter en rendyrket danskerfinale i en så stor turnering som French Open.

- Vi skal være vanvittigt stolte som badmintonnation over, at vi står i en ren danskerfinale, når alle de bedste i verden har været med. Det er ikke bare Hans og Grete, der har været med her. Det er altså alle dem, der også var med til Denmark Open. Man tager lidt for givet, hvor stort det er.

I alt har Axelsen og Gemke tre gange stået over for hinanden i turneringsregi og alle gange har Axelsen vundet.