Badminton

Rørt Axelsen forklarer, hvorfor triumf er ekstra speciel

Viktor Axelsen vandt det prestigefyldte French Open for første gang i karrieren søndag efter en sikker sejr i to sæt over Rasmus Gemke.

Der var aldrig for alvor tvivl om, hvem der ville løbe med French Open-trofæet søndag eftermiddag, hvor Axelsen var overlegen fra første duel.

Da triumfen over landsmand Rasmus Gemke blev en realitet, brød Axelsen ud i stor jubel, og det var tydeligt, at han var rørt. Nu forklarer han, hvorfor søndagens sejr betyder ekstra meget.

- Jeg føler mig rigtig glad, og det er en følelsesmæssig sejr for mig, for det er min første titel, efter vi har fået vores anden datter Aya. Derfor betyder det ekstra for mig i dag med to børn og en kone derhjemme, der støtter mig.

- Jeg ved, at hun gør et stort arbejde derhjemme med at holde styr på to børn alene, så det betyder endnu mere for mig den her gang, for vi er lige ved at falde til. Så det er en stor sejr for mig mod en god ven og værdig modstander, forklarer Axelsen.

Axelsen har nu vundet samtlige syv finaler i 2022, som han har deltaget i, og derfor måtte han også erkende, at han er i gang med sit bedste år som badmintonspiller.

- Det tror jeg ikke, at jeg kan sige nej til. Selvfølgelig vil min OL-sejr sidste år toppe det hele, men det her år har været fantastisk. Det har jeg ikke ord for.

Axelsen 2-0 Gemke

  • Første sæt: 21-14
  • Andet sæt: 21-15

Gemke roser Axelsen

Efter opgøret var Rasmus Gemke selvfølgelig ærgerlig over nederlaget, men omvendt anerkender han også, at han mødte en bedre spiller på dagen.

- Jeg er virkelig virkelig glad for at nå til finalen, men selvfølgelig er jeg stadig lidt skuffet over nederlaget. Men jeg synes, Viktor spiller rigtig, rigtig godt i dag, og han var virkelig konsekvent derinde, hvilket gjorde det rigtig svært at score point for mig, siger Gemke.

Axelsen har været helt overlegen i 2022, hvor han blot har tabt to kampe i årets løb. Blandt den danske verdensetters titler er både VM-guld og All England.

Rasmus Gemke, der er nummer 16 i verden, stod for anden gang i en Super 750-finale. I 2020 tabte han finalen til Anders Antonsen ved et – grundet coronapandemien – afbudsramt Denmark Open.