Badminton

Badminton Danmark ansætter tidligere topspiller og ændrer roller

Jonas Lyduch og Anders Kristiansen skal fremover være centertrænere på landsholdstræningen i Brøndby, mens ansvaret for kategorierne også ændres.

Badminton Danmark har været på jagt efter friske kræfter til landsholdstræningen i Brøndby (Nationale Elite Træningscenter, red.), hvilket har resulteret i ansættelsen af to nye centertrænere.

Det bliver 42-årige Jonas Lyduch og 43-årige Anders Kristiansen, der begge starter som deltidsansatte i februar. Dermed forbliver de også i deres nuværende jobs som klubtrænere i henholdsvis Solrød Strand og Hvidovre Badminton Club.

Sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom, forklarer i en pressemeddelelse, at valget stod mellem én fuldtidsansat eller to deltidsansatte, og at alle parter er tilfredse med denne løsning.

- Med ansættelsen af Jonas og Anders får vi flere øjne på den enkelte spiller i hverdagen samt øget kontinuitet i den daglige træning i Brøndby året rundt. Det er en løsning, som både den sportslige ledelse og spillerne foretrak, så derfor er jeg rigtig glad for de to ansættelser, siger Meibom.

Kendt ansigt

Det mest kendte ansigt er Anders Kristiansen, der stoppede karrieren i 2014 og siden har været landstræner i Sverige og desuden været tilknyttet en række danske klubber.

Han var i sin aktive karriere med til at vinde guld tre gange ved EM for herrehold samt bronze ved VM for blandede hold. Individuelt blev det til bronze i både herre- og mixeddouble.

I forlængelsen af de to nye ansættelser bliver der også rokeret hos de nuværende landstrænere i forhold til de kategorier, de har ansvaret for.

Flere ændringer

Cheflandstræner Kenneth Jonassen vil fortsat have hovedansvaret for herresinglerne, mens Jesper Hovgaard også vil forblive i spidsen for damedoublespillerne. Fremadrettet vil Hovgaard dog også få ansvaret for mixeddoublerne, som Thomas Stavngaard tidligere har haft.

Stavngaard skal nu stå i spidsen for herredoublekategorien, der blev ledig, efter Jakob Høi stoppede som landstræner. Rune Ulsing kommer til at få ansvaret for damesinglerne.

Badminton Danmark oplyser desuden, at Jonas Lyduch og Anders Kristiansen kommer til at være på træningen alle hverdage, hvor de også skal bruge størstedelen af deres timer. Samtidig kan de så aflaste landstrænerne ved turnering i løbet af året.