Badminton

- Den sværeste tid i mit liv, siger rørt Antonsen

Anders Antonsen var meget rørt, da han spillede sig videre i Super 1000-turneringen Malaysia Open.

Lettelsen bredte sig i hele hallen, da Anders Antonsen slog den sidste bold i jorden tirsdag morgen.

8-21, 22-20, 21-19 over Weng Hong Yang, nummer 27 i verden, var en kæmpe forløsning – meget større end dét at spille sig videre til anden runde i Malaysia Open.

- Det var stort. Jeg er rørt. At komme på banen i dag var en kamp. En sindssyg kamp. Det har satme været svært, og det at vinde havde jeg aldrig nogensinde troet på, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

Det er sjældent, du er så rørt. Hvorfor betyder det så meget for dig?

- Det betyder sindssygt meget for mig. Det har været den sværeste tid i mit liv. Den her skade har været sindssyg svær at komme tilbage fra, og jeg ved heller ikke, om jeg er helt tilbage endnu. Men det her var et kæmpe første skridt for mig.

- Nu må vi håbe, at det område, jeg har døjet med, reagerer okay. Der er stadig tidspunkter, hvor jeg mærker en lille smule. Jeg prøver at gøre mit bedste for at ignorere det og stole på, at kroppen er, hvor den skal være.

Anders Antonsen spillede sig videre i Super 1000-turneringen Malaysia Open, hvor han i første runde vandt 8-21, 22-20, 21-19 over Weng Hong Yang fra Kina. Video: TV 2 Sport

Tvunget til flere afbud

I sommeren 2022 led Anders Antonsen tre førsterundenederlag i træk. Derefter fulgte en periode med afbud til flere turneringer, og derfor skal vi tilbage til Japan Open i slutningen af august og starten af september for at finde Antonsens seneste kampe.

Siden meldte Antonsen ud, at han flytter til Dubai for at starte sit eget træningssetup med Joachim Persson som træner.

Efter du har flyttet dit setup til Dubai, har du lukket lidt ned. Derfor ved vi ikke, hvad du har kæmpet med. Kan du gøre os lidt klogere på det?

- Det er en skade i lysken, som jeg fik af to omgange sidste år. Den holdt mig ude af mange turneringer, så der har været en masse genoptræning. En periode i Spanien, en periode i Danmark og en lidt længere periode her til sidst i Dubai. Hver dag har været med nye udfordringer, så at komme ind i dag var jeg ikke sikker på, jeg ville nå.

- Jeg startede rigtigt, rigtigt sløjt og mærkede sådan et niveau igen. Jeg har ikke spillet en kamp siden september, så at kæmpe mig ind og hente andet sæt og vinde tredje havde jeg ikke turde håbe på. Jeg er sindssygt glad lige nu.

I anden runde skal Anders Antonsen møde Anthony Ginting.

Malaysia Open vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.