Badminton

Ekspert undrede sig – Axelsen erkender fejl

Viktor Axelsen og hans træner, Henrik "PK" Rohde, fejlvurderede vinden i Axiata Arena inden finalen i Malaysia Open.

Modvind eller medvind.

Uanset hvor skørt det kan lyde, er det ikke uvæsentligt, hvordan vinden er i badminton. Det er tværtimod ganske afgørende.

Og netop vinden tog Viktor Axelsen fejl af, da han søndag spillede finale i Malaysia Open.

Den danske verdensetter vandt lodtrækningen og besluttede sig for at starte kampen mod japanske Kodai Naraoka på modvindsiden. En beslutning, der undrede TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Det er meget, meget sjældent, at Viktor vælger den gode side at stå på, og for en singlespiller er den gode side den side, hvor der er modvind, forklarede han under kommenteringen.

Viktor Axelsen og hans træner, Henrik "PK" Rohde, havde ellers siddet i hallen og set damedoublen tidligere på dagen for at vurdere, hvilken side der var medvind på i Axiata Arena.

Men det var vendt fuldstændig på hovedet, da herresinglen gik i gang, erkender den danske verdensetter:

- Jeg troede faktisk, det ville være hurtigere derovre, men det var det ikke. I går og i forgårs var der faktisk ikke supermeget vind, syntes jeg, men i dag var der okay gang i den igen, sagde Viktor Axelsen til TV 2 SPORT efter finalen.

Kæmpede med sig selv i andet sæt

Danskeren nød godt af modvinden i første sæt, som han vandt med hele 21-6 over en chanceløs Naraoka. I andet sæt havde Axelsen større udfordringer med at få spillet til at hænge sammen, men han vandt alligevel 21-15 og sikrede sig titlen for andet år i træk.

- Det var en svær kamp i dag. Jeg vidste godt, at han ville være megasmadret, men det var altså ikke særlig nemt at spille derinde, og vinden var anderledes i dag, og jeg var en smule spændt.

- I andet sæt havde jeg det lidt svært og kæmpede med mig selv, men så er jeg glad for, at jeg stadig formåede at få ro på nerverne og vandt forholdsvis komfortabelt, siger Axelsen.

Verdensetteren tilføjer, at han i andet sæt brugte medvinden til at få mere fart i sin smash, som flere gange var en udfordring for Kodai Naraoka.

Nu rejser Viktor Axelsen videre til New Delhi, hvor han i næste uge skal spille India Open. I første runde skal danskeren op mod hjemmebanehåbet Kidambi Srikanth.