Badminton

- Jeg kæmpede med mig selv, siger Axelsen

Mentale udfordringer påvirkede Viktor Axelsen, inden han sikrede sig triumfen i Malaysia Open.

Viktor Axelsen fortsætter, hvor han slap.

2022 var tæt på et perfekt år, og nu har han sørget for, at han også har fået en perfekt start på 2023. Verdensetteren har således vundet Super 1000-turneringen Malaysia Open efter en klar finalesejr over Kodai Naraoka.

Det er andet år i træk, han vinder den prestigefyldte turnering. En bedrift, der selvsagt vækker begejstring.

- Det er fuldstændig lige så fedt, som det var sidste gang. Det er en legendarisk arena, og det er et legendarisk publikum. Det var en stor oplevelse, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Viktor Axelsen har nu vundet ni turneringer siden All England i marts sidste år.

"Jeg kæmpede med mig selv"

Kodai Naraoka kom ind til søndagens finale med et fysisk underskud, efter han lørdag havde spillet en lang og hård semifinale. Axelsen derimod havde kun to hurtige sæt i benene.

Der var da også klasseforskel i første sæt, som Viktor Axelsen vandt med 21-6. I andet sæt blev det noget mere tæt, og danskeren vandt "kun" 21-15, hvilket primært skyldtes en række uprovokerede fejl fra verdensetteren.

- Det var en svær kamp i dag. Jeg vidste godt, at han ville være megasmadret, men det var altså ikke særlig nemt at spille derinde, og vinden var anderledes i dag, og jeg var en smule spændt.

- I andet sæt havde jeg det lidt svært og kæmpede med mig selv, men jeg er glad for, at jeg formåede at få ro på nerverne og vandt forholdsvis komfortabelt, siger Viktor Axelsen.

Irriterende rejse forude

Nu rejser Viktor Axelsen videre mod Indien, hvor han i næste uge skal spille India Open, og selvom han netop har vundet en af årets største turneringer, vil han også bestræbe sig på at gentage succesen i New Delhi.

- Det er en lidt irriterende rejse med tidsforskelle og en længere flyvetur, end vi er vant til mellem turneringerne, men jeg prøver at få det bedste ud af det og restituere så godt som muligt, så jeg er klar til næste uge.

- Det er klart, at den her var den vigtigste, og at jeg kan sætte flueben ud for den, er rigtig dejligt, men jeg spiller altid for at vinde.

I India Open skal Viktor Axelsen i første runde møde hjemmebanehåbet Kidambi Srikanth.