Badminton

Axelsen i knæ efter sejr

Viktor Axelsen fik hård modstand af Shi Yu Qi, men er klar til kvartfinalerne ved India Open.

Verdens nummer 33, Shi Yu Qi, ydede torsdag Viktor Axelsen stærk modstand, men måtte nøjes med et hæderligt nederlag i tre sæt til den danske verdensstjerne.

21-16, 16-21, 21-9 vandt Axelsen og indløste dermed billet til kvartfinalerne ved India Open, som fynboen vandt i både 2017 og 2019.

Shi Yu Qi åbnede aggressivt og bragte sig foran 3-1, inden den danske verdensstjerne fik kalibreret sit spil og satte sig solidt på første sæt.

- Fuldstændig vanvittig herresinglekamp. Det er ærgerligt, at det bare var en andenrundekamp, for det her kunne sagtens have været en semifinale eller finale. Mange tak for god underholdning, lød det begejstret fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

Mange fejl i andet sæt

Den 26-årige kineser, der i 2017 var oppe som nummer to i verden, formåede i lange perioder at være med i Axelsens vanligt høje tempo, og det gav flere lange dueller.

Axelsen viste store defensive evner, kastede sig rundt på banen og afværgede heroisk adskillige fjerbolde tæt på linjerne og gulvet, men Shi Yu Qi lod sig ikke knække.

Han vendte således 6-10 til 15-11 i andet sæt og så sig derefter ikke tilbage mod den danske stjerne, der i andet sæt lavede flere fejl end vanligt.

En dybt koncentreret dansker var dog tilbage på sporet fra starten af tredje sæt og fandt et tårnhøjt gear, som Denmark Open-vinderen fra 2022 slet ikke kunne matche.

I knæ efter hård kamp

Da han havde vundet, skulle han lige bruge en håndfuld sekunder i knæ. Det var tydeligt en hård kamp for den danske verdensstjerne.

Axelsen er med sejren klar til fredagens kvartfinaler i turneringen, der rangerer som en Super 750-turnering. Det er på niveau med Denmark Open og lige under blandt andet All England.

I kvartfinalerne skal Axelsen op mod vinderen af et opgør mellem hjemmebanefavorit Lakshya Sen og Rasmus Gemke. Sidstnævnte har som den eneste ud over Shi Yu Qi taget et sæt fra Axelsen i 2023. Det skete i første runde af Malaysia Open, som Axelsen vandt i sidste uge.