Badminton

Axelsen lider overraskende finalenederlag

Indian Open rangerer som en Super 750-turnering, og Axelsen kunne vinde turneringen for tredje gang. Danskeren triumferede i 2017 og 2019.

For første gang i 2023 og efter 12 finalesejre i træk tabte Viktor Axelsen en badmintonkamp.

Modstanderen var verdens nummer otte, Kunlavut Vitidsarn fra Thailand, der virkelig bed fra sig i søndagens finale i den prestigefyldte Super 750-turnering India Open.

Viktor Axelsen 1 - 2 Kunlavut Vitidsarn

  • 1.sæt: 20-22
  • 2. sæt: 21-10
  • 3. sæt: 12-21

Første sæt gik til Vitdsarn, der var i højt spillehumør fra start. Omvendt lavede Axelsen flere ukarakteristiske fejl, hvilket kostede dyrt. Alligevel var Axelsen med hele vejen igennem sættet, og han havde faktisk også en sætbold. Her var heldet med Vitidsarn, der med en netruller overlevede den danske sætbold og derefter vandet sættet selv.

Flot kamp af Vitidsarn

I andet sæt spillede den danske stjerne sig helt ind i opgøret og med færre fejl og større kynisme kunne Axelsen nemt sikre sig sættet.

Det sidste og afgørende sæt startede ikke ret godt for Axelsen, der blev stresset af sin yderst velspillende modstander. Længe førte Vitidsarn, der sendte alt retur, og til sidst måtte Axelsen kapitulere.

Vitdsarn vandt opgøret efter lidt over en times spil.

- Jeg bliver nødt til at rose Vitidsarn til skyerne. Vi holder altid med danskerne, og Viktor spiller ikke sit bedste i dag, men der er altså andre, der også kan spille badminton. Det er Vitidsarns største sejr i karrieren, og jeg vil næsten mene, at sejren over Viktor er større end turneringssejren, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

21-årige Vitdsarn har også imponeret undervejs i turneringen, hvor han blandt andet slog danske Anders Antonsen ud i anden runde.

Forud for søndagens finale havde de to topspillere stået over for hinanden seks gange, og samtlige kampe er endt med dansk sejr. Endda uden at Axelsen havde afgivet et eneste sæt.

India Open rangerer på samme hylde som blandt andet Denmark Open.