Badminton

Gemke har fået sin dom, efter han forlod banen i kørestol

Rasmus Gemke var sikker på, at akillessenen var revet over, da han måtte trilles ud i en kørestol efter en kamp mod Viktor Axelsen.

Den danske herresingle Rasmus Gemke var grædefærdig, da han fredag i sidste uge måtte forlade India Open-kvartfinalen i en kørestol.

Frygten var, at akillessenen var revet over, så det ville betyde farvel til All England i marts og VM på hjemmebane til august. Ligesom det også ville få stor betydning for OL-kvalifikationen, der starter om få måneder.

Hjemme i Danmark er der dog kommet opmuntrende nyt efter en scanning. Det fortæller Rasmus Gemke til TV 2 SPORT og forklarer, at diagnosen i stedet er en muskelskade lige omkring akillessenen på ydersiden af læggen.

- Jeg var mega, mega lettet over, at det ikke var akillessenen, der var røget, for det havde været et helt andet scenarie i forhold til tidshorisonten. Så det gav helt sikkert noget lettelse og ro i maven, at det trods alt kun er en muskelskade, hvor lægen mener, at jeg er ude i fire-seks uger. Det er meget, meget positivt, siger Gemke.

Alt sortnede, da Axelsen kom løbende over

Det så ellers meget dramatisk ud, da Rasmus Gemke for seks dage siden måtte lægge sig på halgulvet i Indien bagud 8-15 i kvartfinalen mod Viktor Axelsen.

For første gang fortæller han nu om episoden, hvor Axelsen kom løbende over til sin landsmand og straks tilkaldte lægehjælp.

- Lige da jeg sætter af og er på vej op i luften, mærker jeg et riv i akillessenen. Det er derfor, det fuldstændig sortner for mig. Jeg er overbevist om, akillessenen er røget. Da jeg ligger der, føler jeg slet ikke, jeg kan bevæge noget som helst, og det er også derfor, det bliver så dramatisk, at jeg skal rulles ud i en kørestol.

- Jeg er i chok. Jeg ser kun alt det negative i situationen, forklarer Gemke.

Den 26-årige aarhusianer nåede at registrere, at Viktor Axelsen kom over for at spørge, hvad der var sket, men ellers beskriver han selv, hvordan "han var helt på månen" og ikke opfattede, hvad der skete omkring ham.

Satser på at vende tilbage på højt niveau

Først da Gemke igen kom tilbage på hotelværelset og fik lidt ro på hele situationen, blev tårerne erstattet af knap så bekymrede miner.

- Vores fysioterapeut konstaterer hurtigt, at han er meget sikker på, at det ikke er akillessenen, der er røget. Der får jeg ro på og bliver lettet.

Siden efteråret har Rasmus Gemke vist, at han er ved at nå et niveau, hvor han kan slå mange af bedste spillere i verden.

Selv har han en tro på, at det fortsætter, når han snart er tilbage på banen igen.

- Lige siden French Open i efteråret (finaleplads, red.) har jeg været inde i en god periode og vist rigtig gode takter i både Malaysia Open og Indien, så på den måde føler jeg stadig, at jeg er et godt sted og ved, at når jeg lige får styr på den her skavank, så er der gode chancer for, at jeg kommer tilbage på en ordentlig måde igen.

De næste par dage og uger vil give en indikation af, hvornår Gemke helt præcist kan forvente at være tilbage i kamp. Lige nu er der små syv uger til starten på den store og prestigefyldte turnering All England, men allerede i februar venter der både EM for blandede hold og holdkampe i den danske liga.