Badminton

Danskerbrag i første runde - her er lodtrækningen til All England

Anders Antonsen og Rasmus Gemke mødes i første runde ved 2023-udgaven af All England. Det står klart efter tirsdagens lodtrækning.

Historien om Anders Antonsen og Rasmus Gemke, der både er barndomsvenner og to af verdens bedste badmintonspillere, får nu et nyt kapitel.

For efter tirsdagens lodtrækning står det nemlig klart, at Antonsen og Gemke møder hinanden i første runde af All England 2023. Indtil videre har de to århusianske badmintonspillere mødt hinanden i fem officielle indbyrdes kampe, og Antonsen har vundet alle fem.

De to har også mødt hinanden en enkelt gang tidligere ved All England. Det var i kvartfinalen i 2020, hvor Anders Antonsen vandt i to sæt med 21-10, 21-13. Antonsen er aktuelt nummer 18 på verdensranglisten, mens Gemke er nummer 21.

- Det er noget af et opgør. Gemke er lige kommet tilbage efter en skade, men inden skaden viste han højt niveau. Så det bliver et spændende opgør mellem to AB-drenge (Aarhus Badmintonklub, red.), der har trænet sammen, siden de var små. Normalt tager Antonsen jo sejren, men spørgsmålet er, hvor meget Gemke har fået bygget på, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen og tilføjer:

- Det er en af de fedeste kampe, men det er også lidt ærgerligt at miste en af vores danske herresingler i første runde.

Den sejrende dansker skal møde vinderen af kampen mellem verdensranglistens nummer fem Chou Tien Chen og verdensranglistens nummer elleve Laksyha Sen. Herefter venter potentielt et møde med verdens nummer tre Anthony Ginting, inden Viktor Axelsen venter i en eventuel semifinale - altså noget af en skræklodtrækning for danskerne.

God lodtrækning for Axelsen

Danmarks største chance for All England-succes skal naturligvis findes hos Viktor Axelsen, der er nummer et på verdensranglisten og også er seedet som nummer et ved den prestigefyldte turnering.

Og nu kender den danske stjerne også sin modstander i første runde, hvor Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong venter. Han er nummer 21 i verden.

Senere venter potentielt et møde med Loh Kean Yew i kvartfinalen og Anthony Ginting eller Chou Tien Chen i semifinalen.

- Det ser fint nok ud for Viktor Axelsen. Men det er All England, så der er ingen gaver. Men han undgår store spillere som Lee Zii Jia, Kodai Naraoka, Kunlavut Vitidsarn og Jonathan Christie før en eventuel finale, hvilket må betegnes som positivt. Men lige meget hvilken lodtrækning det er, er det altid op til Axelsen selv. Spiller han op til sit bedste, slår han alle, siger Jim Laugesen.

Flere svære førsterunde-kampe

I alt deltager 16 danske badmintonspillere ved årets All England. Og flere har fået svære lodtrækninger i første runde. Det gælder eksempelvis for Mia Blichfeldt, der møder verdensranglistens nummer et i første runde. Det samme gør den danske mixeddouble med Amalie Magelund og Mathias Thyrri.

Herunder får du hele overblikket over de danske kampe i første runde ved All England. Tallet i parentes angiver placering på verdensranglisten:

  • Viktor Axelsen (1) - Lee Cheuk Yiu (21)
  • Anders Antonsen (17) - Rasmus Gemke (22)
  • Mia Blichfeldt (22) - Akana Yamaguchi (1)
  • Line Kjærsfeldt (19) - Gregoria Tunjung (14)
  • Line Christophersen (25) - Pai Yu Po (30)
  • Kim Astrup og Anders Skaarup (7) - Mark Lamsfuss og Marvin Seidel (15)
  • Jeppe Bay og Lasse Mølhede (30) - Akira Koga og Taichi Saito (26)
  • Maiken Fruergaard og Sara Thygesen (22) - Debora Jille og Cheryl Seinen (27)
  • Mathias Thyrri og Amalie Magelund (31) - Zheng Si Wei og Huang Ya Qiong (1)
  • Mathias Christiansen og Alexandra Bøje (17) - Deschapol Puavaranukroh og Sapsiree Taerattanachai (4)

All England løber af stablen i Birmingham i England fra 14. til 19. marts og kan følges på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.