Badminton

- Det er meget overraskende, siger ekspert om Axelsen-exit

Modstanderne har fået styr på taktikken, når det handler om at slå Viktor Axelsen.

Det var de færreste, der havde regnet med, at Viktor Axelsen skulle forlade All England i anden runde.

Det blev ikke desto mindre tilfældet, da han tabte til Ng Tze Yong, verdens nummer 28.

- Det er meget, meget overraskende. Det har været et af de store mål for Axelsen i år. Det gør det endnu mere overraskende, at det sker til den her unge mand fra Malaysia – selvom han spillede godt, siger badmintonekspert Jim Laugesen.

Viktor Axelsen 1 - 2 Ng Tze Yong

  • 1. sæt: 15-21
  • 2. sæt: 21-9
  • 3. sæt: 21-23

Det var blandt andet drilske vindforhold i hallen, der gjorde, at Axelsen blev nervøs, mener Laugesen.

- Jeg har set en usikkerhed fra Viktor. Mange af spillerne er blevet overraskede over, at der er så stor forskel på siderne. Den gav en usikkerhed hos Viktor og gjorde, at han kom til at spille lidt for stereotypt, lyder det.

Er han læst?

Viktor Axelsen har gennem lang tid spillet på et uhørt højt niveau, og det er næppe mange, der sætter spørgsmålstegn ved, at han er nummer ét i verden.

Alligevel har der været små ridser i lakken på det seneste, og ifølge Jim Laugesen kan det skyldes, at modstanderne er blevet mere opmærksomme på, hvordan taktikken skal være, hvis fynboen skal slås.

- De gør det ved at udfordre ham på nettet og derved tage angrebet fra ham. Og så forsøger de at få ham til at løfte bolden til baglinjen, når han er i medvindssiden, fordi den er svær at styre.

- Hvis det lykkes, kommer Axelsen i problemer, men det kræver, at forholdene er som i år ved All England.

Det kan måske lyde specielt at tale om vind i en badmintonhal, hvis man ikke er vant til at se spillet med den lille fjerbold. Det er dog ganske almindeligt, at forholdene varierer.

Det gør, at der ofte er forskel på, hvor meget der skal til, før man løfter en bold ud over linjerne.