Badminton

- Det her er måden, Antonsen vinder på

Anders Antonsen jagter fredag en plads i All England-semifinalen.

Se Antonsens All England-kvartfinale cirka klokken 20.00 fredag aften på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Anders Antonsen har leveret store præstationer ved dette års All England.

Først sendte han landsmanden og barndomsvennen Rasmus Gemke hjem i to sæt, inden han på overlegen manér vandt over indiske Lakshya Sen.

Den vandt han også i to sæt, og derfor har TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer et stort håb på danskerens vegne.

- Man kan tillade sig at have store forventninger til Antonsen efter kampen mod Lakshya Sen. At han slår Sen med 21-13, 21-15 ved All England giver forhåbninger om, at han også kan slå Ginting. Sen er altså forsvarende All England-finalist.

Indoneseren Anthony Ginting venter i kvartfinalen, efter han vandt over H.S. Prannoy i tre hårde og jævnbyrdige sæt.

En kamp, Joachim Fischer fulgte nøje med i, og eksperten mener at have svaret på, hvordan Antonsen spiller sig i All England-finalen.

- Antonsen tabte til Ginting i tre sæt i januar, men Anders var ikke i nærheden af det niveau, han viser lige nu. Ginting er en type, der scorer sine point i stimer, som vi i den grad så mod Prannoy. Han kan sætte fem dueller sammen i træk, hvor han er umulig at slå, men så kan han også hurtigt falde ud af kampen i en håndfuld dueller. Og det er de perioder, Anders skal være skarp og klog.

- Nøglen er, at han sætter kniven ind i de perioder, hvor Ginting falder ud. Her skal han være skarp og få sat en mase point på tavlen. Det er måden, han vinder den her kamp på, lyder det fra Fischer.

"Jeg har ramt mit topniveau"

Antonsen har mødt Ginting seks gange i karrieren, og han har mildest talt ikke en god historik mod verdensranglistens nummer tre.

Det ved han godt selv, men den gode form giver danskeren blod på tanden.

- Det her er det bedste, jeg har spillet meget, meget længe. Så jeg tror, det her er mit topniveau lige nu. Jeg har da sikkert spillet bedre førhen, men jeg er sindssygt glad for de to kampe, jeg har leveret her ved All England.

- Ginting har jeg haft det sindssygt svært med flere gange. Vi har spillet rigtig mange, hårde tresætskampe, hvor det har været lige ved og næsten. Jeg har vundet én ud af seks kampe mod ham, så på papiret er det ikke en kamp, hvor jeg er favorit. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til at stå derinde igen, siger Antonsen til TV 2 SPORT.

Ekspert tror på dansk sejr

Verdensranglisten viser en kamp, hvor det er nummer 3 mod nummer 18. På det parameter er indoneseren altså favorit til at vinde, mens også bookmakerne tror mest på Ginting.

Men så er det godt, vi har Joachim Fischer. Han øjner nemlig dansk succes.

- Jeg giver Anders 55 procents chance for at vinde, mens jeg har Ginting på 45.

- Det er selvfølgelig til den positive side, men når Anders viser det her spil, så er han min lille favorit til at vinde opgøret.

Andersen Antonsen spiller omkring klokken 20 dansk tid fredag aften, og du kan se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.