Badminton

Antonsen reddede sort dansk dag ved All England

Her i artiklen får du overblikket over alle de danske resultater ved All Englands anden runde.

Se All England direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Torsdag bød på anden runde ved All England, og i alt var otte danskere i aktion.

Axelsen led et sensationelt nederlag, mens de tre danske doubler også sagde farvel. Derfor blev det Anders Antonsen, der reddede en sort dansk dag ved All England. Herunder er overblikket over de fem kampe med dansk deltagelse:

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - Jia Yi Fan/Chen Qing Chen

 • 1. sæt: 12-21
 • 2. sæt: 15-21

Seks gange havde Maiken Fruergaard og Sara Thygesen mødt det kinesiske par. Og danskerne havde endnu til gode bare at vinde et enkelt sæt over dem.

Bookmakerne tilbød et vinderodds på 1.01 til de kinesiske verdensettere, og det gav dem med andre ord 99 procents chance for at vinde kampen.

Så stor var niveauforskellen dog alligevel ikke, men danskerne var tæt på udspillet.

9-6 og 14-10 var et acceptabelt udgangspunkt for Fruergaard og Thygesen, men de kunne ikke følge med til sidst i første sæt, som kineserne endte med at vinde stensikkert 21-12.

Den danske damedouble blev rundtosset, da der kom et flot bold fra det kinesiske par. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Den sikre sejr i første sæt fik dog kineserne til at hvile alt for meget på de berømte laurbær, og som trold af en æske førte danskerne overraskende 5-0 i andet sæt.

Det danske damedouble fortsatte med at spille eminent, men at der nogle minutter senere stod 7-6 til kineserne, fortæller alt om, at det kinesiske par med længder er verdens bedste damedouble.

Danskerne gav dog ikke op, og de førte ganske imponerende 11-9 ved opholdet i andet sæt.

Thygesen og Fruergaard bed fra sig resten af sættet, men til allersidst trak kineserne fra med flere stor slag. Andet sæt sluttede med cifrene 21-15 i kinesisk favør.

Kim Astrup/Anders Skaarup 0 - 2 He Ji Ting/Zhou Hao Dong

 • 1. sæt: 15-21
 • 2. sæt: 10-21

Kim Astrup og Anders Skaarup gik på banen kort efter den danske lussing, hvor Axelsen havde forladt All England på overraskende vis.

Den danske herredouble kæmpede bravt for at give det danske publikum lidt oprejsning, men det stod tydeligt klart, at der var klasseforskel på de to par.

Danskerne halsede efter stort set hele sættet og tabte ganske klart 15-21.

Ondt blev værre, efter de fik byttet side til andet sæt. Selvtilliden forsvandt stille og roligt fra danskerne, og med kinesiske føringer på 11-3 og 16-6 var det svært at være optimist.

Optimistisk var danskerne heller ikke selv, og med næsten guddommeligt spil fra de to kinesere kørte de stensikkert andet sæt hjem med cifrene 10-21. Danskerne var tæt på chanceløse.

Viktor Axelsen 1 - 2 Ng Tze Yong

 • 1. sæt: 15-21
 • 2. sæt: 21-9
 • 3. sæt: 21-23

Læs kampens referat her.

Verdens bedste badmintonspiller Viktor Axelsen jagtede sin femte All England-finale på stribe, men han led et skuffende nederlag til verdens nummer 28. Video: TV 2 SPORT

Anders Antonsen 2 - 0 Lakshya Sen

 • 1. sæt: 21-13
 • 2. sæt: 21-15

Tirsdag aften stemplede Antonsen ind ved All England og viste alle, at han i den grad er klar til at tage kampen op med de allerbedste.

Det gode spil fra sejren over landsmanden Rasmus Gemke tog han med videre ind til kampen mod indiske Lakshya Sen torsdag eftermiddag. Antonsen dominerende hele banen og bragte sig foran med 6-2.

Men det er ikke for sjov, at Sen sidste år spillede sig i en All England-finale. Den hurtige spiller satte flere gode dueller sammen, og så stod første sæt lige pludselig 11-11.

Antonsen fandt hurtigt tilbage i sin zone og kørte første sæt hjem på overlegen manér med 21-13.

Sidebyttet burde blive en fordel for Antonsen på grund af vindforholdene i hallen, men det var slet ikke tilfældet. Sen viste takter på sit storspil, og Antonsen halsede i den grad efter.

Sen førte med 11-6 ved opholdet i andet sæt. Antonsen kæmpede sig op på 10-11, inden Sen igen fik sig et point.

Fra dette øjeblik fulgtes de to duellanter ad, men Antonsen begyndte at føre taktstokken. Sen havde ikke modsvarene, og Antonsen øjnede et stort resultat, da han bragte sig på 16-13.

Sen så fortvivlet til, da Antonsen med stort spil gav sig selv en håndfuld matchbolde med 20-15. Antonsen greb muligheden i første forsøg og spillede sig i All England-kvartfinalen.

Lasse Mølhede/Jeppe Bay 0 - 2 Leo Carnado/Daniel Marthin

 • 1. sæt: 15-21
 • 2. sæt: 16-21

Var nok en gang undertippede, men danskerne, der leverede en dramatisk overraskelse onsdag aften, var nok en gang indstillet på noget stort.

Den danske herredouble kom bedste fra start og bragte sig foran med 7-4.

Danskerne holdt fast i den fine føring til og med 13-9, og her gik de så i stå. Indoneserne snuppede otte point på stribe, og så blev første sæt ellers afgjort.

Få minutter senere var sættet således slut med cifrene 21-15 i indonesisk favør.

Danskerne kæmpede i andet sæt en bgra kampe, og det var netop den gode attitude, der bragte dem langt onsdag aften.

Denne eftermiddag lykkedes det dog aldrig rigtigt. Heller ikke i andet sæt.

Indoneserne vandt rimelig komfortabelt med 21-16, og dermed må de danske herredouble hjem og pakke kufferterne.