Det varmer dansk træner om hjertet, når indiske kometer fortæller om "virkelig streng" træning

42-årige Mathias Boe er træner i det indiske badmintonforbund, hvor han har ansvaret for double-rækkerne.

Det fleste kender godt Mathias Boe.

Den aktive badmintonkarriere bød på OL-medalje, VM-medaljer og dobbelt All England-guld. Efter karrieren er Boe gået trænervejen, hvor han har fået ansvaret for doublerækkerne i det indiske badmintonforbund.

Og med det CV, Boe kan fremvise, ved han, hvad det kræver at komme til tops. Nu bruger han al sin erfaring på at få de indiske doubler til at opnå de samme store ting, som han selv gjorde, og det er ikke noget, man kommer sovende til.

Det gør Boe klart for sine spillere, og det mærker den indiske damedouble med 19-årige Treesa Jolly og 20-årige Gayatri Gopichand Pullelai i høj grad.

- Han er virkelig god, men også virkelig streng. Når vi træner og øver os på banen, så er han virkelig streng. Det er vi sådan set glade for.

Kan I uddybe, hvordan han er streng?

- Han er også cool. Når vi klarer os godt, er han selvfølgelig glad. Men når vi ikke klarer os så godt, så bliver han lidt sur. Og så fortæller han os, hvad vi kan ændre inden den næste turnering, forklarer den indiske double til TV 2 SPORT.

"Jeg er faktisk glad for at høre det her"

Og hvad siger 42-årige Boe til at høre de her ting fra sine spillere?

Ja, det får et stort smil frem på hans læber.

- Du står ikke i en så stor semifinale, hvis du ikke er superfokuseret hver dag. Så jeg er faktisk glad for, at de siger det her om mig. Det må jeg sige.

For som han selv forklarer, så er der bare en anden tilgang til tingene syd for Danmark.

- Jeg har nogle generelle regler, der blandt andet indbefatter, at man kommer til tiden. Det kniber lidt, og så bliver jeg rasende. Det er også vigtigt for mig, at når man er på banen, så leverer man 100 procent. Det er de faste rammer, der er.

- At spille ved All England på det her niveau kræver en sindssyg disciplin. Det kræver fokus hver eneste dag, og hvis de ikke har det fokus, så fortæller jeg dem det, for så kan de lige så godt lave noget. Det kræver, at man er villig til at ofre 110 procent, hvis man vil til tops.

Boe er over dem hele tiden

Mathias Boe, der havde en imponerende doublekarriere med makkeren Carsten Mogensen, er dog ikke helt så streng, som de indiske damer får det til at lyde.

Når de bruger ordet 'strict', som vi har valgt at oversætte til streng, så handler det ifølge Mathias Boe mere om disciplin og kravene dertil.

- Det, de mener med, at jeg er streng, er, at hvis de lige pludselig zoner ud inde på banen, så påpeger jeg det med det samme. Så fortæller jeg dem, at ”hey, nu skal I tilbage, for det her er ikke den kvalitet, vi ønsker at se”. Så jeg er over dem hele tiden, men det er ikke sådan, at jeg straffer dem.

- Jeg vil mere sige, at jeg er disciplineret, og jeg tager mig selv i mange gange at tage fat i de helt små detaljer. De ændrer ikke de dårlige vaner, hvis de bare kører videre og videre. Og det ved jeg selv, fordi jeg har spillet så meget badminton.

- Hvis man ikke ændrer de små ting, og bare lader det sejle, så bliver det ikke bedre. På den måde er jeg streng og disciplineret, men jeg synes ikke, jeg giver dem straffe. Hvis de har trænet dårligt, så er det ikke sådan, at jeg sender dem ud på løbebanen i en time.

"De præsterer meget, meget imponerende"

Den meget unge damedouble har da også nydt rigtig godt af Mathias Boe.

I en alder af 19 og 20 år står de allerede i deres anden All England-semifinale i streg, og det gør naturligvis, at fremtiden for dem ser lys ud.

Boe er også selv meget imponeret over, hvad han har set fra sine stadig meget nye damedouble.

- Det er meget, meget imponerende, at de træder ind og spiller på den her måde. De viser, at de kan klare presset, så det er sgu flot, hvad de er i gang med. Jeg prøver at gøre dem bedre i morgen, end de er i dag, og så må vi prøve at se på, hvad det rækker til.

- De er i All England-semifinalen for andet år i streg, og de har slået verdensmestrene fra Japan. Så de har vel forudsætninger for at gøre det godt i mange år fremad.

Treesa Jolly og Gayatri Gopichand Pullelai spiller All England-semifinale lørdag, hvor Mathias Boe vil sidde på sidelinjen og guide dem til succes.

Du kan naturligvis se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.